APĂ de GURĂ naturală, din BICARBONAT de sodiu (video)

Unele persoane găsesc gustul apelor de gură din comerț mult prea concentrat, iar soluția prea dură. Alcoolul pe care acestea îl conțin provoacă o senzație puternică de arsură, greu de suportat pentru cei mai sensibili.

O alternativă mult mai blândă la produsele din magazine este această soluție naturală preparată din bicarbonat de sodiu și uleiuri esențialePe lângă faptul că nu conține alcool, este eficientă, economică și ușor de preparat în casă.

Apă de gură naturală

Menta are proprietăți antimicrobiene. Curăță tractul respirator și produce o împrospătare rapidă a respirației.

Bicarbonatul de sodiu combate mirosul neplăcut al gurii și ajută la îndepărtarea petelor de pe dinți. Unii susțin că acesta albește dinții.

Rețeta originală conține și 2 picături de ulei esențial de arbore de ceai (tea tree). Acesta are proprietăți antiseptice, antimicrobiene, antivirale, bactericide și cicatrizante. Cu toate acestea, utilizarea sa la nivelul gurii poate fi periculoasă, din cauza riscului de a înghiți apa de gură.

_______________________________________________________________________________________________________

Apă de gură antibacteriană – rețetă

Ingrediente

• 120 ml de apă distilată
• 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu
• 2 picături de ulei esențial de mentă

Este recomandabil să folosiți uleiuri esențiale de calitate, 100% naturale, pentru efecte terapeutice maxime. Ideal ar fi să utilizați uleiuri esențiale pentru uz intern. Cei de la Fares produc uleiuri esențiale care pot fi ingerate.

Preparare

Puneți apa într-un borcan de sticlă. Adăugați bicarbonatul de sodiu și uleiul esențial. Nu folosiți mai mult de 1-2 picături, deoarece este foarte puternic.

Amestecați cu o lingură, puneți capacul și agitați energic. Bicarbonatul nu se dizolvă complet în apa rece. Din acest motiv, se va depune pe fundul borcanului. Înainte de fiecare utilizare, agitați recipientul.

Se folosesc câte 1-2 lingurițe de soluția la fiecare utilizare. Clătiți gura circa 1-2 minute, apoi scuipați soluția, având grijă să nu înghițiți nici o picătură.

 

Această apă de gură poate fi folosită doar de către adulți. Nu este recomandată copiilor.

rețeta video:

Sursă: DIY Natural, Homemade Mouthwash: https://www.diynatural.com/homemade-mouthwash/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *

DESCARCĂ APLICAȚIA Android app on Google Play