Clicky

SOLUȚIE naturală pentru curățarea BĂII – fără chimicale dăunătoare sănătății

Spuma săpunului, a gelului de duș și a șamponului, depozitele de minerale din apa dură și alte murdării care se depun pe obiectele din baie necesită o curățare și o dezinfectare săptămânală.

Sfatul specialiștilor este să evităm pe cât posibil folosirea produselor chimice din comerț, care ne afectează sănătatea.

O formulă naturală și eficientă pentru curățarea căzii, a closetului, a dușului și a gresiei din baie poate fi obținută ușor în casă din câteva ingrediente simple.

Soluție naturală de curățat baia – rețetă

Ingrediente

• 220 g de bicarbonat de sodiu
• 60 ml de săpun lichid (de Castilla)
• 120 ml de apă
• 1 lingură de oțet
• ½ linguriță de ulei esențial de arbore de ceai

Metodă

Amestecați bicarbonatul de sodiu și săpunul lichid într-un bol, până la omogenizare. Incorporați treptat apa, amestecând continuu. Adăugați la final oțetul și uleiul esențial. Amestecați bine pentru a obține o masă omogenă.

Transferați soluția într-un flacon compresibil, și păstrați-o la îndemână pentru o curățarea săptămânală a băii.

Înainte de fiecare utilizare, agitați recipientul. Aplicați puțină soluție pe un burete curat și frecați suprafețele care necesită curățare sau dezinfectare.

Clătiți la final cu apă proaspătă, îndepărtând bine reziduurile.

_____________________________________________________________________________________________________

Ingredientul-cheie al acestei formule este uleiul esențial de arbore de ceai, pe care îl găsiți în magazinele naturiste sub numele de „tea tree”.

Acesta are efecte antimicrobiene puternice. A fost folosit ca antiseptic în spitale încă din timpul celui de-al doilea război mondial, fiind considerat mai puternic decât acid carbolic – cel mai popular bactericid utilizat la acea dată. Soldații australieni îl purtau cu ei în trusa de prim-ajutor, ca dezinfectant.

Astăzi este incorporat în numeroase produse cosmetice și de îngrijire a pielii, precum săpunuri, loțiuni, creme antifungice, deodorante (împotriva acneei, mătreții, ciupercilor (fungilor). Datorită proprietăților sale antibacteriene, poate fi inclus cu succes în produsele de curățare a zonelor celor mai afectate din casă, precum baia.

Bicarbonatul de sodiu este al doilea ingredient important din această rețetă. Are o capacitate extraordinară de curățare și dezinfectare, datorită texturii sale abrazive și a calităților antibacteriene, antifungice, deodorizante și alcalinizante.

Poate fi folosit pentru curățarea suprafețelor și obiectelor din bucătărie și din baie, și inclusiv a fructelor stropite cu pesticide.

_____________________________________________________________________________________________________

Surse:

1. Shea Zukowksi, Lavender, Parsley, Peppermint and Sage, Tea-Tree Oil Tub and Tile Cleanser, p. 160

2. House Design Ideas, Homemade Bathroom Cleaner: http://temasochi.com/homemade-bathroom-cleaner.htm#

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

    Răspunde corect la următoare operație aritmetică *