DEZINFECTANT natural pentru casă, fără compuși toxici

Femeile care gătesc zilnic și se îngrijesc cu multă responsabilitate de casa și gospodăria lor au nevoie de soluții eficiente de curățare și dezinfectare.

Produsele din magazine au un conținut ridicat de substanțe chimice periculoase care pot afecta sănătatea adulților și copiilor. De pildă, clorul – cel mai popular dezinfectant, este foarte dur și iritant, nu doar la nivelul pielii, ci și a sistemului respirator.

Dezinfectant Natural

Astfel de produse au devenit un pericol pentru familiile cu copii, întrucât aceștia dezvoltă alergii și probleme respiratorii și imunitare greu de tratat.

Din fericire, există câteva alternative mai blânde și lipsite de toxicitate pe care le putem încerca pentru înlăturarea germenilor și a bacteriilor din casă în mod eficient și sigur.

_________________________________________________________________________________________________________

Dezinfectant natural – rețetă

Pentru a prepara acest dezinfectant aveți nevoie de:

• apă distilată
• oțet alb
• apă oxigenată (3%)
• opțional: uleiuri esențiale
• și 2 sticle cu pulverizator

Umpleți o sticlă cu apă și oțet în cantități egale și agitați pentru omogenizare. Umpleți cealaltă sticlă cu apă oxigenată. Adăugați și câteva picături de ulei esențial de lămâie sau un alt ulei esențial cu proprietăți antibacteriene.

Mod de utilizare

Pentru a dezinfecta diferite suprafețe din casă, folosiți soluțiile pe rând, nu în același timp.

Pulverizați mai întâi soluția din oțet, apoi apa oxigenată. Lăsați să acționeze câteva minute, apoi îndepărtați cu o lavetă curată.

Acest remediu simplu și eficient poate fi folosit pentru dezinfectarea tocătoarelor, meselor, coșului de bucătărie etc, clanțele ușilor din casă, colacul de WC și alte suprafețe asemănătoare.

Această metodă a fost creată de un savant în nutriție. Este eficientă inclusiv împotriva bacteriilor E. coli și Salmonella.

_________________________________________________________________________________________________________

Surse:

1. Homemaker Diary, Homemade Non-Toxic Disinfectant: http://homemaker-diary.blogspot.ro/2015/12/homemade-non-toxic-disinfectant.html

2. Live Simply Me, HOMEMADE MULTI-PURPOSE DISINFECTANT AND DEODORIZING SPRAY: http://livesimply.me/2016/02/20/homemade-disinfectant-spray/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.