Spray de lavandă pentru așternuturi (rețetă simplă)

Levănțica este una din cele mai îmbietoare flori ale verii. Parfumul ei suav și delicat dăinuie tot anul în casele celor care și-au făcut provizii pentru iarnă.

Poate fi incorporată în numeroase produse de îngrijire a corpului sau a casei, de la săpunuri și detergenți până la creme, loțiuni și parfumuri naturale.

Spray de lavanda pentru asternuturi - reteta

Spray de lavanda pentru asternuturi – reteta

Lavanda proaspătă se taie cu un foarfece de la jumătatea tulpinilor și se usucă într-un singur strat într-un loc răcoros și lipsit de umezeală, unde circulă aerul.

Puteți folosi garajul, boxa, pivnița sau balconul. Un alt mod de a usca lavanda este să o legați în buchețele mici cu o sfoară și să le agățați de o grindă.

Acoperiți florile și mugurii cu o pânză de tifon pentru a preveni prăfuirea lor.

După 3-5 zile, lavanda ar trebui să fie complet uscată. Mugurii se desprind foarte ușor. Păstrați-i în săculeți de pânză, în pungi de hârtie sau în caserole închise ermetic.

Pentru această rețetă este indicat să folosiți ulei esențial de lavandă, deoarece florile uscate infuzat în votcă își vor transfera culoarea în alcool și pot păta astfel materialul pe care este aplicat spray-ul.

Spray de lavandă pentru așternuturi – rețetă

Ingrediente

• 2 căni de apă distilată
• 2 linguri de votcă sau spirt medicinal
• 15-20 de picături de ulei esențial de lavandă

Preparare

Amestecați toate ingredientele într-un vas și turnați soluția obținută într-o sticlă cu pulverizator.

Agitați sticla înainte de fiecare utilizare pentru a ajuta la omogenizarea ingredientelor.

Pulverizați pe lenjerii – cearșafuri, fețe de pernă, prosoape, sau chiar pe hainele de corp.

Pulverizați pe pat pentru împrospătarea așternuturilor, sau chiar în cameră, pentru aromatizarea aerului.

Acest spray poate fi adăugat și în compartimentul pentru apă distilată din fierul de călcat. Hainele călcate vor avea un parfum delicat de lavandă.

Acest spray rezistă ani întregi, însă cu siguranță îl veți termina în câteva luni. Alcoolul ajută la dizolvarea uleiului esențial și la conservarea parfumului.

Puteți înlocui uleiul esențial de lavandă cu alt ulei esențial, în funcție de aroma preferată: citrice, trandafir, iasomie, geranium, bergatomă, salvie etc.

Surse bibliografice:

1. Hello Glow, HOW TO DRY LAVENDER + DIY LAVENDER LINEN SPRAY: http://helloglow.co/dry-lavender-lavender-linen-spray/

2. Natural Living Ideas, Easiest Homemade Lavender Linen Spray That Actually Kills Odors: http://www.naturallivingideas.com/homemade-lavender-linen-spray/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]