Clicky

SPRAY-uri naturale pentru PĂR (anti-mâncărime, anti-cădere, creștere, tonifiere)

Rețetele pe care le veți găsi mai jos pot fi utile pentru îngrijirea părului și a scalpului. Conțin ingrediente naturale, care nu numai că nu dăunează pielii și părului, ci ajută la tratarea problemelor aferente.

Spray de Rozmarin Pentru Păr

Spray cu rozmarin, busuioc și arbore de ceai

Luați o sticlă de 250 ml, cu pulverizator. Umpleți-o cu apă distilată până aproape de gură. Este important să folosiți apă distilată pentru a preveni formarea bacteriilor sau a mucegaiului.

Adăugați 2 linguri de ulei de migdale și câte 5 picături din fiecare tip de ulei esențial: tea tree, busuioc și rozmarin.

Uleiul de migdale hidratează și ajută la descurcarea părului, în timp ce uleiurile esențiale desfundă porii, stimulează circulația sângelui la nivelul scalpului și promovează creșterea părului.

_____________________________________________________________________________________________________

Spray pentru întărirea și creșterea părului

Umpleți o sticlă pe trei sferturi cu apă distilată. Adăugați 10 picături de ulei esențial de mentă și 10 picături de ulei esențial de rozmarin. Completați până sus cu suc de aloe vera.

Acest spray hidratează, tonifică și ajută la creșterea părului. Stimulează circulația la rădăcina părului, hrănește foliculii de păr și reduce mâncărimile scalpului.

_____________________________________________________________________________________________________

Spray anti-mâncărime

Umpleți o sticlă pe trei sferturi cu apă distilată. Adăugați 10 picături de ulei esențial de lavandă, 10 picături de ulei esențial de mușețel și 10 picături de ulei esențial de tea tree. Completați până sus cu suc de aloe vera și ulei de jojoba în proporție de 3:1.

Acest spray este ideal pentru persoanele cu părul creț sau buclat, pentru cele care folosesc adesea fixativ, precum și pentru cele care își țin părul împletit mult timp.

Este util împotriva mâncărimilor, uscăciunii scalpului și cojițelor care se formează între spălări. Sucul de aloe vera are efecte calmante asupra pielii iritate și inflamate.

Uleiul de jojoba curăță scalpul și părul și hidratează pielea. Uleiul esențial de mușețel reduce iritația nervilor, iar cel de lavandă calmează mâncărimea și combate mătreața.

_____________________________________________________________________________________________________

Mod de utilizare

După ce ați preparat amestecul, agitați sticla și păstrați-o în frigider. Sucul de aloe vera se poate altera dacă este ținut mult timp la temperatura camerei.

Dacă părul este deja gras sau uleios, renunțați la adaosul de ulei de migdale sau de jojoba.

Aplicați spray-ul pe scalp și pe păr înainte de spălare și lăsați soluția să acționeze câteva ore, sau peste noapte.

_____________________________________________________________________________________________________

Sursă: The Curl Manual, What’s In Your Spray Bottle: http://thecurlmanual.com/post/43729344595/whats-in-your-spray-bottle

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *