Clicky

Mămicile își pot prepara singure o CREMĂ naturală pentru IRITAȚIILE de SCUTEC

Cremele de îngrijire corporală care se găsesc astăzi în comerț sunt pline de substanțe dăunătoare pielii și sănătății. Mai mult decât atât, raportul cantitate-preț lasă mult de dorit.

Puține femei știu că aceste loțiuni pot fi preparate foarte ușor în casă. Ingredientelor folosite sunt 100% naturale și lipsite de efecte secundare.

Cremă Iritații Scutec

Crema pe care v-o prezentăm în acest articol este pentru bebeluși și iritațiile de scutec. Rețeta este una de bază, care poate fi adaptată în funcție de necesități și de piele. Cu puține modificări poate fi transformată într-o cremă de față, de mâini sau de corp pentru copii și adulți.

Cremă pentru iritațiile de scutec – rețetă

Ingrediente

• 110 g de unt de shea
• 60 ml de ulei de cocos
• 60 ml de ulei de măsline sau de migdale
• 5-10 picături de ulei esențial de lavandă

Preparare

Puneți uleiul de măsline, uleiul de cocos și untul de shea într-un borcan sau într-un pahar de sticlă termorezistent. Introduceți borcanul într-un ibric cu apă, așezat pe foc.

Amestecați în borcan cu o lingură lungă până când untul de shea și uleiul de cocos se topesc complet și toată compoziția devine lichidă.

Scoateți borcanul din apă cu o mănușă și așezați-l pe un tocător de lemn. Amestecați puțin, cât să se răcorească soluția uleioasă. Adăugați uleiurile esențiale și amestecați bine, până la omogenizare.

Așteptați până se răcește complet. O puteți pune la frigider pentru a se răci mai repede.

Introduceți un mixer mic în compoziție și mixați circa 5-10 minute, până când aceasta se transformă într-o cremă pufoasă.

Transferați crema obținută într-un borcan de sticlă sau într-o cutiuță. Puneți capacul, etichetați cu numele și data preparării produsului și păstrați crema într-un loc răcoros.

Este atât de fină și emolientă, încât nu mai este nevoie să înlăturați excesul. Funcționează ca o cremă hidratantă pentru mâinile mămicilor, lăsându-le pielea catifelată.

________________________________________________________________________________________________________

Opțiuni

În locul uleiului de măsline puteți folosi un ulei infuzat cu plante, precum ulei de gălbenele sau de sunătoare. Acestea sunt renumite pentru efectele lor vindecătoare și cicatrizante asupra pielii.

De asemenea, uleiul esențial de lavandă poate fi înlocuit cu un alt ulei esențial calmant, pentru cel de mușețel.

________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Hello Glow, DIY WHIPPED COCONUT + SHEA BABY BUTTER: http://helloglow.co/whipped-shea-balm/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *