Clicky

„Balsam” calmant pentru CRAMPELE și DURERILE menstruale

Majoritatea femeilor care suferă de crampe iau deseori calmante pentru ameliorarea durerilor. Unele apelează chiar la anticoncepționale pentru controlul crampelor, însă acestea nu sunt lipsite de efecte secundare.

Aceste medicamente manipulează hormonii reproductivi în mod sintetic și pot cauza tulburări ale nivelului de estrogen, sângerări puternice, chisturi ovariene.

Unele femei resimt crampe și dureri nu doar în abdomenul inferior, ci și la spatelui și a picioarelor. Crampele severe, care produc dureri foarte mari și debilitante, trebuie investigate de medicul specialist, deoarece pot avea o cauză mai serioasă: o tulburare hormonală, endometrioză, sindromul ovarelor polichistice.

_______________________________________________________________________________________________________

Puține femei știu că modificarea dietei și eliminarea produselor procesate, a cerealelor rafinate și a zahărului alb, care produc inflamații, poate ajuta enorm la remedierea simptomelor sindromului premenstrual.

O altă abordare naturală, lipsită de efecte secundare, este utilizarea unor plante cu efecte sedative și antiinflamatoare. O metodă extrem de simplă este să le folosim sub forma uleiurilor esențialeCele mai bune alegeri în acest sens sunt: uleiul esențial de mentă, uleiul esențial de lavandă și cel de chiparos.

Uleiul esențial de chiparos este unul din cele mai bune pentru femei. Are efecte calmante atât la nivel fizic, cât și la nivel mintal. Ajută îndeosebi în menstruațiile neregulate sau abundente, în tulburările de dispoziție, în spasme și crampe.

Uleiuri Esențial Crampe

Uleiul esențial de mentă are un efect răcoritor care produce o ușurare a durerilor, mai ales dacă este aplicat pe zona afectată de crampe. Poate fi aplicat atât pe zona abdomenului, cât și pe spate.

Uleiul esențial de lavandă este de asemenea calmant, relaxant și liniștitor. Acesta îmbunătățește circulația sangvină și reduce crampele.

Aceste uleiuri esențiale se pot procura de la magazinele naturiste. Vă prezentăm în continuare o formulă simplă de a le combina și folosi la nevoie.

Formulă pentru crampe menstruale

Amestecați într-o sticluță de 15 ml cu rolă:

• 20 de picături de ulei esențial de chiparos
• 20 de picături de ulei esențial de mentă
• 10 picături de ulei esențial de lavandă

Umpleți apoi sticla cu ulei vegetal (de măsline, de floare-soarelui, de cocos, de migdale, de gălbenele, de jojoba etc). Puneți capacul, agitați sticla pentru omogenizarea ingredientelor și păstrați-o la îndemână.

Aplicați pur și simplu amestecul de uleiuri pe locul care doare, fie abdomenul, fie zona lombară, fie coapsele sau picioarele.

 

Acest remediu ajută atât în crampele care preced menstruația, cât și în cele pe care majoritatea femeilor le resimt în primele zile ale ciclului menstrual.

_______________________________________________________________________________________________________

Sursă: Traditional Cooking School, No More Cramps! Essential Oil Roll-On: http://gnowfglins.com/2017/09/04/no-more-cramps-essential-oil-roll-on/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *