Clicky

SPRAY natural pentru calmarea și vindecarea DURERILOR în GÂT

Acest spray de gât se prepară foarte ușor acasă. Trebuie doar să faceți rost de toate ingredientele necesare. Majoritatea se găsesc la magazinele naturiste.

Pe lângă faptul că este aromat și gustos, acest remediu este eficient în reducerea durerilor și inflamațiilor. Ajută la vindecarea rapidă a gâtului și datorită efectelor sale hidratante asupra mucoasei.

Spray pentru durerile în gât

Spray-ul este sigur din toate punctele de vedere, întrucât ingredientele sunt naturale. Eficiența lor se datorează faptului că sunt înzestrate cu proprietăți antibiotice.

Salvia este una din cele mai bune plante pentru afecțiunile sferei orale. Este utilă în bolile gâtului, ale gurii, ale danturii și gingiilor.

Totodată, rădăcina de nalbă este bogată în mucilagii, substanțe care căptușesc mucoasa gâtului și calmează iritațiile și durerile. Poate fi înlocuită cu rădăcina de lemn-dulce, care are proprietăți mucilaginoase asemănătoare. În plus, este antivirală și imunostimulatoare.

Apa de mentă poate fi înlocuită cu tinctură de echinacea, însă prima opțiune este mai indicată pentru copii.

_____________________________________________________________________________________________________

Spray pentru durerile în gât – rețetă

Ingrediente

• 180 ml de apă
• 2 linguri de salvie, mărunțite
• 2 linguri de rădăcină de nalbă (sau de lemn-dulce), mărunțită
• ¼ cană de apă de mentă sau tinctură de echinacea
• 1 lingură de miere
• opțional: 1 linguriță de argint coloidal

Preparare

Puneți apa într-o cratiță, la fiert. Când clocotește, adăugați frunzele mărunțite de salvie și rădăcina de nalbă. Puneți capacul, stingeți focul și lăsați plantele la infuzat 45 de minute, apoi strecurați.

După ce lichidul s-a răcorit, adăugați mierea, apa de mentă și argintul coloidal, dacă folosiți. Amestecați până la omogenizare și transferați soluția într-un flacon mic cu pulverizator.

Pulverizați în gât ori de câte ori simțiți durere, usturime sau alt disconfort la nivelul gâtului.

Deși este opțional, argintul coloidal este un ingredient important în această rețetă, deoarece ajută la vindecarea gâtului. Are proprietăți antibiotice naturale. Stimulează imunitatea, ajută la vindecarea infecțiilor urechii și ale gâtului.

_____________________________________________________________________________________________________

Sursă: The Hippy Homemaker, Relieve a Sore Throat With a Homemade Soothing Sore Throat Spray & Gargle: http://www.thehippyhomemaker.com/sore-throat-spray/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *