VEGETA uscată făcută în casă

Dacă vă place să folosiți multe mirodenii și condimente la mâncărurile pe care le preparați, cu siguranță veți aprecia mult această rețetă de vegeta naturală.

Vegeta din comerț, Delikatul și celelalte produse asemănătoare au un conținut foarte ridicat de sare. Pe locul doi se află zahărul, iar la capitolul legume, acestea sunt doar „urme”.

Vegeta de Casă Rețetă

De ce să mâncăm chimicale, când ne putem prepara singuri acest produs în casă, folosind legume proaspete?

Deși pare complicat la prima vedere, veți vedea că procedura este destul de simplă, chiar și pentru cei mai puțin inițiați în tainele gătitului.

Pentru uscarea legumelor, puteți folosi un aparat de deshidratat, sau cuptorul aragazului.

______________________________________________________________________________________________________

Vegeta de casă– rețetă

Din cantitățile date iese un borcănel de circa 200 g de vegeta, chiar puțin mai mult. Dacă doriți o cantitate mai mare, măriți cantitățile legumelor, sau diversifica lista ingredientelor, adăugând și alte legume și plante aromate.

Ingrediente

• 4 morcovi
• 1 țelină medie
• 1 gulie
• 2 rădăcini de pătrunjel
• 1-2 rădăcini de păstârnac
• 2 ardei grași (roșu și alb)
• 2 cepe (albă și roșie)
• roșii uscate
• frunze de țelină, pătrunjel uscat, mărar uscat, cimbru, leuștean etc

Preparare

Pentru ca legumele să se usuce mai repede în cuptor, trebuie să le tăiați cât mai fin. În acest sens, după ce le spălați și le curățați, le puteți da prin răzătoarea mică, sau le puteți face fâșii subțiri cu curățitorul de legume (peeler).

Opțional, le puteți condimenta cu puțină sare. Tapetați o tavă de cuptor cu hârtie de copt și înșirați legumele uniform. Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 100°C.

Acum legumele sunt pe mâini bune. Trebuie doar să aveți răbdare să se usuce. Procesul poate dura 4-5 ore. Sunt gata când au devenit casante și fărâmițează ușor dacă le frecați între degete.

După ce s-au uscat suficient, scoateți tava din cuptor și lăsați-le să se răcorească. Urmează măcinarea lor, pentru a le transforma într-o pulbere fină. Puteți folosi în acest sens râșnița electrică de cafea.

Păstrați vegeta într-un borcan de sticlă și folosiți-o la mâncăruri în mod obișnuit.

______________________________________________________________________________________________________

Sursă: Teo’s Kitchen, Vegeta Făcută în Casă: http://www.teoskitchen.ro/2011/10/vegeta-facuta-in-casa.html

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.