Prepară-ți propria SOLUȚIE de curățat CUPTORUL – 100% NATURALĂ și eficientă

Tot mai multe persoane suferă astăzi de alergii din cauza produselor de curățat și a detergenților din comerț. Acestea conțin foarte multe chimicale dăunătoare.

Poate că este timpul să ne întoarcem la soluțiile naturale, pe care le foloseau bunicii noștri.

Soluție naturală de curățat cuptorul

 

Oțetul, bicarbonatul, zeama de lămâie, apa oxigenată – acestea sunt doar câteva ingrediente care ne pot ajuta să ne preparăm în casă propriile soluții de curățat și dezinfectat diferite suprafețe.

Dacă obișnuiți să gătiți mult în casă și să folosiți zilnic cuptor pentru fripturi, legume, brioșe, biscuiți, pâine, plăcinte sau alte preparate, cu siguranță veți fi bucuroși să descoperiți această soluție eficientă de îndepărtat grăsimea și arsurile.

Poate fi folosită pentru curățarea suprafețelor din cuptor, inclusiv a grătarelor, a sticlei și a tăvilor, fiind utilă îndeosebi toamna, când coacem multe legume pentru conserve.

______________________________________________________________________________________________________

Soluție naturală de curățat cuptorul

Ingrediente

• 1 cană de bicarbonat de sodiu
• ½ cană de sare grunjoasă
• ¼ cană de săpun lichid natural (castilla)

Metodă

Amestecați săpunul lichid cu bicarbonatul de sodiu și sarea pentru a obține o pastă groasă, care nu curge. Dacă mai este nevoie, adăugați puțină apă caldă.

Cuptorul trebuie să fie răcit. Scoateți tăvile și rafturile. Aplicați pasta în interiorul cuptorului și lăsați-o să acționeze câteva ore, preferabil de seara până dimineața, pentru a dizolva bine grăsimea și petele de mâncare arsă.

Înmuiați un burete aspru în apă caldă, stoarceți excesul și frecați bine pereții cuptorului și toate părțile murdare. Îndepărtați la final pasta de bicarbonat cu oțet alb distilat (se aplică mai ușor dacă îl puneți într-o sticlă cu pulverizator). Pulverizați pe toată suprafața oțetul și ștergeți cu o cârpă curată.

În cazul în care cuptorul este foarte murdar și ars, poate fi nevoie să repetați procedeul sau să curățați de două ori porțiunile foarte afectate.

______________________________________________________________________________________________________

Sursă: Hello Glow, HOW TO: MAKE YOUR OWN NATURAL OVEN CLEANER (NO TOXIC FUMES: http://helloglow.co/natural-oven-cleaner/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.