Cel mai EFICIENT și IEFTIN ANTIPERSIPIRANT, din BICARBONAT de sodiu (rețetă video)

Bicarbonatul de sodiu este un produs miraculos, cu numeroase întrebuințări în gospodărie și în cosmetică. Este probabil cel mai vechi deodorant din lume.

Puțini dintre noi, cei moderni, știm că acesta poate înlocui cu succes antiperspirantele din comerț, pline de substanțe periculoase (îndeosebi aluminiu).

Deodorant din Bicarbonat de Sodiu

Are o eficiență uimitoare în ceea ce privește eliminarea mirosului neplăcut al transpirației. Mai mult decât atât, este foarte ieftin și economic, și ușor de folositFuncționează excelent și la persoanele ca transpiră mult, inclusiv la bărbați.

Transpirația este un proces normal, care nu trebuie oprit, așa cum fac produsele din magazine. Inamicul nostru este mirosul neplăcut, și nu sudoarea, care este produsă în mod firesc de glandele sudoripare.

Acestea sunt anexe ale pielii, asemenea unghiilor sau părului. Au o activitate mai mare la nivelul palmelor, tălpilor și axilelor, de aceea transpirăm mai mult în aceste zone ale corpului.

Glandele sudoripare apocrine, care se găsesc îndeosebi în axile, produc o sudoare vâscoasă. În contact cu bacteriile de la suprafața pielii creează cu un miros specific de transpirație.

Activitatea acestor glande este determinată de activitatea sistemului nervos și hormonal. Cantitatea de sudoare eliminată crește de asemenea la efort fizic mare sau la temperaturi ridicate, putând ajunge până la 10 litri pe zi.

rețeta video:

Deodorant din Bicarbonat de Sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un compus cristalin alb care acționează ca un agent deodorant natural. Pe lângă faptul că previne mirosul neplăcut al transpirației, are capacitatea de a absorbi umezeala din piele și de a o menține uscată.

Bicarbonatul neutralizează mirosul corporal neplăcut prin faptul că distruge bacteriile. Are efecte alcalinizante prin care scade pH-ul zonelor care transpiră și combate acizii din sudoare. Nu blochează transpirația, ci folosit cu regularitate,  previne excesul de transpirație.

___________________________________________________________________________________________________

Deodorant din bicarbonat de sodiu– rețetă

Ingrediente

• 50 ml de apă distilată
• 1 linguriță de bicarbonat de sodiu (fără aluminiu, de la magazinele naturiste)
• opțional: 10 picături de ulei esențial (mentă, lămâie, lavandă, vanilie)

Preparare

Metoda este foarte simplă. Puneți apa într-un ibric pe foc. Adăugați bicarbonatul și amestecați până se dizolvă. După ce s-a răcorit, adăugați uleiurile esențiale și amestecați.

Turnați soluția obținută într-un recipient de plastic cu pulverizator (de la un spray vechi), puneți capacul și agitați sticla înainte de folosire.

Pulverizați de 5-6 ori pe fiecare axilă. Așteptați câteva minute să se usuce pielea, apoi îmbrăcați-vă.

O altă metodă ar fi să faceți o pastă dintr-o linguriță de bicarbonat de sodiu și apă, și să adăugați 3-5 picături de ulei esențial. Aplicați pasta pe zonele care transpiră cel mai mult – axile, tălpi, palme. Lăsați să se usuce, apoi îmbrăcați-vă.

Regiunea pe care aplicați acest deodorant trebuie să fie proaspăt spălată. Epilați-vă cu o seară înainte, deoarece bicarbonatul poate irita pielea proaspăt rasă. Acest deodorant nu este recomandat persoanelor care poartă haine mulate pe corp sau în zona brațelor, îndeosebi albe, deoarece este posibil ca acestea să se păteze de transpirație. 

Uleiul esențial de salvie și cel de arbore de ceai (tea tree) au proprietăți antibacteriene și combat mirosurile neplăcute ale transpirației. Puteți folosi câte 5 picături din fiecare și 3 picături de ulei esențial cu un parfum plăcut – lămâie, vanilie etc.

În acest deodorant puteți adăuga și 1 linguriță de ulei de cocos. Acesta combate foarte bine mirosul neplăcut de transpirație și ajută la diluarea uleiurilor esențiale.

Dacă nu aveți apă distilată, fierbeți apa înainte de a o folosi. Acest lucru previne alterarea soluției.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.