Cum să cureți SALTEAUA de PRAF și mirosuri neplăcute cu BICARBONAT de SODIU

Curățarea saltelei pare un lucru extrem de complicat la prima vedere, motiv pentru care nu multă lume se încumetă să facă aceasta.

Am descoperit însă o formulă foarte practică și 100% naturală pentru detoxifierea saltelei. Este eficientă împotriva acarienilor, a umezelii și a mirosurilor neplăcute care se strâng în saltea.

Se prepară doar din 2 ingrediente de bază – bicarbonat de sodiu și uleiuri esențiale. Veți vedea cât de simplu se obține și cât de ușor se folosește.

Formulă pentru curățarea saltelei

Ingrediente

• 90 g de bicarbonat de sodiu
• 12 picături de uleiuri esențiale

Preparare

Un studiu a arătat că cele mai bune uleiuri esențiale pentru eliminarea acarienilor de praf sunt menta, eucaliptul, lavanda și salcia de Himalaya (wintergreen). Sunt eficiente și uleiurile de cuișoare, rozmarin și chimen. Așadar, puteți folosi o combinație din aceste uleiuri, sau doar 1-2 tipuri.

Amestecați bicarbonatul cu uleiurile esențiale și presărați amestecul pe toată suprafața saltelei. Lăsați-o să stea cel puțin o oră. Efectele sunt și mai bune dacă stă o noapte.

Aspirați apoi saltea îndepărtând tot bicarbonatul și înlocuiți husa saltelei. Puteți folosi o husă de bumbac sau de latex natural.

Bicarbonatul de sodiu absoarbe umezeala, are efecte dorizante și dezinfectante, în timp ce uleiurile esențiale ucid acarienii și parfumează frumos salteaua.

Uleiurile esențiale sunt agenți biodegradabili și ecologi care pot fi folosite cu succes în soluțiile de curățare a casei. Cu siguranță acest amestec natural poate fi folosit ca un curățitor natural și pentru alte suprafețe din casă.

Atenție, uleiurile esențiale nu trebuie administrate intern, deoarece pot fi extrem de toxice și periculoase pentru sănătate. Evitați să folosiți uleiuri esențiale în preajma copiilor și animalelor de companie.

Această precauțiune se impune și femeilor însărcinate.

_______________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Hello Glow, NO-FAIL PLAN: HOW TO DEEP CLEAN YOUR MATTRESS + DETOX YOUR BEDROOM: http://helloglow.co/deep-clean-your-mattress-8-ways-detox-bedroom/

2. El-Zemity Saad, Rezk Hussien, Farok Saher and Zaitoon Ahmed, Acaricidal activities of some essential oils and their monoterpenoidal constituents against house dust mite, Dermatophagoides pteronyssinus (Acari: Pyroglyphidae), J Zhejiang Univ Sci B. 2006: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1661675/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.