Cum să prepari în casă o SOLUȚIE care poate înlocui CLORUL agresiv

Dacă sunteți în căutarea unei soluții blânde care poate înlocui clorul, vă recomandăm să încercați formula prezentată mai jos.

Clorul este un bun dezinfectant și înălbitor, însă este un produs foarte agresiv, iar utilizarea lui în casă nu este lipsită de efecte secundare asupra sănătății.

Alternativă la clor

Statisticile arată că circa 20.000 de copii cu vârsta sub 6 ani suferă de intoxicații în urma inhalării vaporilor de clor. Pediatrul Ana Culcer de la Spitalul Municipal din București atrage atenția asupra faptului că acest produs – care în limbaj științific se numește „hipoclorit de sodiu’, este un chimical extrem de periculos, incorporat astăzi în numeroase produse de curățare și dezinfectare.

Are un miros iritant care poate provoca infecții respiratorii, iar înghițirea vaporilor poate cauza dureri stomacale sau infecții digestive.

La copii, inhalarea vaporilor de clor poate conduce la iritarea ochilor, a gâtului și a căilor respiratorii, cauzând tuse și chiar astm.

Cercetătorii spanioli au realizat un studiu în care au investigat efectele clorului din piscină asupra înotătorilor. Rezultatele au fost uluitoare.

Clorul a fost asociat cu mutații ireversibile ale ADN-ului. 49 de adulți sănătoși, care au petrecut 40 de minute într-o piscină dezinfectată cu clor, au prezentat efecte toxice la nivel genetic și un risc crescut de cancerClorul crește totodată pragul de permeabilitate a unor celule pulmonare, afectând respirația.

_____________________________________________________________________________________________________

Alternativă pentru clor – rețetă

Ingrediente

• 2,8 litri de apă
• 60 ml de suc de lămâie
• 240 ml de apă oxigenată (peroxid de hidrogen)

Preparare

Această soluție nu necesită o preparare propriu-zisă. Trebuie doar să amestecați toate ingredientele într-un vas. Puteți soluția obținută într-un bidonaș.

Pentru a o folosi la curățarea casei, turnați puțină soluție într-o sticlă cu pulverizator și aplicați pe locurile vizate.

Pentru curățarea rufelor, folosiți circa 450 ml de soluție pentru o spălare. Este suficient de eficient pentru îndepărtarea petelor de pe prosoape.

Veți fi surprinși să constatați că această combinație de ingrediente chiar își face treaba. Poate fi folosită cu rezultate bune și ca un curățitor general pentru bucătărie și baie.

Acest produs a fost realizat de autoarea site-ului „One good thing” pentru persoanele care locuiesc în zone rurale și folosesc sisteme septice. Clorul și alți detergenți chimici nu sunt permiși pentru fosa septică ecologică.

Un mic pont pentru cele care locuiesc în mediul rural: după ce ați spălat rufele, lăsați-le la uscat la soare. Razele ultraviolete ale soarelui acționează ca un dezinfectant și înălbitor natural.

_____________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Mediafax, Înotul în piscine dezinfectate cu clor este dăunător pentru sănătate: http://www.mediafax.ro/stiinta-sanatate/inotul-in-piscine-dezinfectate-cu-clor-este-daunator-pentru-sanatate-7295754

2. One Good Thing, How to make a simple natural alternative to bleach: http://www.onegoodthingbyjillee.com/how-to-make-a-simple-natural-alternative-to-bleach

3. Garbo, Medicul ne sfatuieste: Efectele nocive ale produselor dezinfectante: http://www.garbo.ro/articol/Sanatate/5964/Medicul-ne-sfatuieste-Efectele-nocive-ale-produselor-dezinfectante.html

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.