COADA-CALULUI întărește oasele, unghiile și părul, întinerește corpul și crește eficiența curelor de slăbire

Coada-calului (Equisetum arvense) este o plantă medicinală cu o forță vindecătoare extraordinară. Efectele sale tonice și întineritoare se datorează principiilor medicinale diverse și conținutului bogat de săruri minerale și antioxidanți.

Equisetum arvense

Coada-Calului (Equisetum arvense)

Secretul aceste plante este însă siliciul, un mineral benefic atât sănătății, cât și frumuseții. Coada-calului este planta cu cea mai mare cantitate de siliciu organic perfect asimilabil de către corp.

Efectele miraculoase ale siliciului se explică prin faptul că acesta se leagă de alte mineralele, ducându-le în zonele periferice ale corpului, adică în păr, piele și unghii, pe care le hrănește și le revitalizează.

Siliciul este unul din cei mai mari componenți ai colagenului, din aceste motiv este și cel mai bun combatant când vine vorba de lăsarea, ridarea pielii, uscarea și îmbătrânirea pielii.

Siliciul este un mineral vital și pentru sănătatea părului, întrucât ajută la întărirea și la stoparea căderii lui. Efectele sale se datorează siliciului, care are un efect important de reglare a hormonilor. Se poate folosi sub formă de infuzie călduță, la clătirea părului sau pentru înmuierea unghiilor.

Tratamentele locale, însoțite și de un consum intern de ceai de coada-calului stimulează creșterea mai rapidă a părului și întărirea unghiilor.

Consumul zilnic de coada-calului previne durerile reumatice și articulare. Iarba de coada-calului ajută la creșterea densității osoase și la prevenirea osteoporozei. Accelerează procesul de sudare a fracturilor, datorită siliciului și sărurilor de calciu și magneziu pe care le conține.

Coada-Calului (Equisetum arvense)

În acest caz, cel mai bun tratament este cel cu pulbere de coada-calului, câte 4 lingurițe, de 4 ori pe zi, administrate cu 10 minute înainte de masă. Acesta ajută și în osteoporoză.

Cei care apelează mai des la această plantă vor vedea că unghiile devin mai rezistente, firul de păr se întărește, dispare mătreața, se reduc vergeturile și celulita.

2 căni de ceai de coada-calului pe zi pot face cura de slăbire mult mai eficientă.

Despre modul de administrare al acestei plante puteți citi în acest articol.

Dr. biolog Virginia Ciocan atenționează că există mai multe specii de coada-calului, și că nu toate au proprietăți medicinale. De pildă, specia Equisetum palustre este toxică. De aceea trebuie să cereți sfatul unui specialist dacă doriți să culegeți planta din natură și să o folosiți în scopuri terapeutic.

Atenție! Oamenii de știință recomandă publicului larg să folosească această plantă doar sub formă de produse standardizate, controlate, din farmacii sau magazinele naturiste. Asta deoarece este foarte greu să faci diferența între speciile sigure și speciile periculoase. De pildă, specia Equisetum palustre, cunoscută și sub numele de barba-ursului este toxică și nu trebuie consumată intern.

Surse:
http://www.livestrong.com/article/128729-benefits-horsetail-tea/
https://www.victoriahealth.com/editorial/the-best-kept-secret-for-healthy-hair-radiant-skin-and-strong-nails
” Previne și Învinge Boala cu Plante Medicinale Imunitare și Adaptogene”, Virginia Ciocan

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

8 comentarii

  1. Le-o recomand multora dar nu prea mă cred…

  2. Una dintre cele mai eficiente plante medicinale!

  3. MAMA DE TINARA A BAUT MUUUL CEAI SI E BIIINE LA 80 DE ANI , DUPA OPERATIE LA RINICHI !

  4. Este cu adevarat cea mai miraculoasa planta ! Folosirea mai indelungata a ceaiului stopeaza chiar si tumorile maligne,iar compresele cu aburi de coada calului ,ajuta in crize hepatice(de ficat ),biliare si in durerile stomacale si in alte foarte multe afectiuni !

    • Pt. intarirea oaselor, osteoporoza , se beau 2 cescute/zi de tinctura astfel: 1 cescuta cu apa in care s-au pus 30 picaturi de tinctura dimineata si una seara. Se recomanda sa se foloseasca si gemoderivat de zmeur, ca reechilibrant glandular, in timp ce se bea tinctura.Sa stiti ca se atenueaza durerile reumatice. Da, este dupa parerea mea, “Regele ceaiurilor” prin polifenolii pe care ii contine, baut in caz de cancer, cate 2l. pe zi, ajuta foarte mult . Nu se recomanda doar la persoanele cu hipotensiune, pt. acest ceai are efect usor hipotensor.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.