PĂDUCELUL – cel mai bun tonic cardiac

Păducelul a devenit celebru în lumea medicală ca un remediu extrem de eficient pentru tratarea tulburărilor cardiace și circulatorii. Nu există afecțiune cardiacă în care să nu ajute.

Păducelul - Doctorul Inimii

Păducelul – Doctorul Inimii

Efectele tonice energizante ale acestei plante au fost descoperite în mod întâmplător de către un preot englez din secolul al 18-lea pe nume John Wesley. Acesta a observat că după ce consumau fructe de păducel, caii săi își reveneau ca prin minune din oboseală.

“Doctorul” inimii

Studiile realizate pe animale și pe oameni au confirmat credința populară că păducelul este un panaceu al bolilor cardiovasculare. Planta crește fluxul sangvin la nivelul arterelor coronariene, îmbunătățește circulația sângelui, crește buna oxigenare a celulelor musculare cardiace, și ajută la reglarea tensiunii arteriale și a colesterolului.

Păducelul tratează cu succes atât hipertensiunea arterială, cât și hipotensiunea, ritmul cardiac prea rapid sau prea lent.

Cercetătorii au studiat efectele păducelului și asupra persoanelor cu insuficiență cardiacă și au observat că planta îmbunătățește semnificativ funcția inimii și simptomele asociate acestei boli, precum oboseală, palpitații sau respirație scurtă.

Unele studii preliminare au arătat că păducelul poate combate inclusiv durerile în piept cauzate de angina pectorală, prin îmbunătățirea fluxul sangvin către inimă.

Păducelul rezolvă și tulburările circulatorii de la nivel cerebral datorate înaintării în vârstă, care pot da amețeală, sunete ciudate, slăbirea memoriei sau a lucidității. Această plantă a mai fost numită și medicamentul inimii „îmbătrânite”.

Iată toate indicațiile păducelului:

– puls slab și neregulat
– murmure valvulare
– edem
– dispnee (dificultate respiratorie)
– paloare
– senzație de răceală cutanată
– învinețirea degetelor de la mâini și picioare
– tulburări ale circulației sângelui
– inflamații cardiace
– dureri de inimă

Mod de administrare

Cel mai eficient preparat din păducel este tinctura. Aceasta se poate prepara acasă, din fructe și alcool (vodcă), sau se poate procura de la magazinele naturiste. Se pot lua câte 10-20 de picături, de 3 ori pe zi, în cure de câteva luni de zile. Pentru un tratament pe termen lung însă, cel mai indicat este ceaiul de păducel.

Surse:
„Hrana Vieții”, Dr. Mihai Petrovici
http://umm.edu/health/medical-reference-guide/complementary-and-alternative-medicine-guide/herb/hawthorn

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

3 comentarii

  1. Copacul inimii. Oare voi avea viata vesnica avand in vedere ca este numele meu de familie…ma intreb. 🙂

  2. frunzele nu corespund ce paducel e aceasta planta

  3. Asa e, frunzele din poza nu sunt de paducel

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.