Albăstrelele Elimină Calculii Biliari și Redau Sănătatea Pielii

Albăstrelele (Centaurea cyanus) sunt plantele medicinale cu flori albastre, utilizate în scop terapeutic pentru proprietățile astrigente, dezinfectante, spasmolitice, diuretice, calmante, anti-diareice și tonic-amare.

Centaurea-cyanus

Albastrea (Centaurea cyanus)

De regulă, albăstrele sunt folosite în tratamentele împotriva inflamațiilor ochilor, în conjuctivite, în inflamații ale pleoapelor, însă și-au dovedit eficacitatea și în prevenirea și eliminarea calculilor, redarea sănătății ochilor și luminozității pielii.

Ce conțin albăstrelele

Proprietățile terapeutice ale albăstrelelor sunt oferite de poliene (centaur X), poliene (centaur y), substanțe amare (centaurina – cnicina), un glicozid (cicorina), tanin, mucilagii, un antocian glicozidic (cianină, antocianidine, săruri de poasiu și mangan).

Infuzia de albăstrele elimină colesterolul și calculii biliari

Infuzia de albăstrele deține proprietăți diuretice și astringente. Deține proprietatea de a reduce ritmul de depunere a calculilor și chiar eliminarea lor. Acțiunea este atribuită taninului și glicozidului centaurină. Tratamentul este indicat și pentru evitarea dpunerii colesterolului și a sărurilor biliare, evitându-se, astfel, bolile vasculare și formarea calculilor biliari.

♣ Se adaugă o linguriță de flori la 100 ml. apă clocotită și se beau 3 astfel de căni în fiecare zi, înaintea meselor principale. Pentru o acțiune diuretică amplificată, infuzia poate fi asociată cu frunze de mesteacăn, frunze de merișor și cozi de cireșe.

Compresele cu albăstrele fac minuni pentru ochi

Florile uscate de albăstrele sunt utilizate sub formă de băi în boli ale ochilor și iritații oculare. Acestea hidratează, elimină substanțele toxice și estompează cearcănele. În plus, grație capacității de hidratare, albăstrelele combat apariția ridurilor mici, formate la coada ochiului.

♣ O lingură și jumătate cu flori de albăstrele se adaugă la o cană de apă, se opăresc și se lasă la infuzat timp de 5 minute. Compresele înmuiate în infuzie concentrată se aplică pe față timp de 30 de minute, de 2 ori pe săptămână.

Albăstrelele calmează arsurile solare

Albăstrele au proprietatea de a calma pielea înroșită după expunerea la soare.

♣ Se va amesteca în părți egale infuzie de albăstrele și iaurt, iar compresele înmuiate în acest preparat se vor aplica pe zonele afectate, timp de 30 de minute. Tratamentul se repetă o dată la două ore, iar amestecul se va îndepărta cu apă rece.

Colorant natural pentru părul alb sau rizonat

Albăstrele acționează asemenea unui nuanțator pentru părul alb sau grizonat, oferindu-i reflexe argintii-albăstrui strălucitoare.

♣ O cană de apă clocotită se toarnă peste o cană de flori uscate de albăstrele, lăsând vasul acoperit timp de 6 ore. După această perioadă, lichidul se strecoară și se adaugă o lingură de suc de lămâie proaspăt stors. Se înmoaie în acesta o bucată de vată și se tamponează părul șuviță cu șuviță.

Mască cu albăstrele pentru toate tipurile de ten

Pentru o piele catifelată, netedă, împrospătată, hidratată și lipsită de iritații, fitoterapia recomandă masca cu albăstrele, ovăz și miere.

♣ Ingrediente

2 linguri infuzie concentrată de albăstrele, 2 linguri fulgi de ovăz pisat, 1 lingură de miere

♣ Mod de preparare

Infuzia de albăstrele se amestecă cu fulgii de ovăz, după care se adaugă mierea și se amestecă bine. Compoziția obținută se aplică pe fața și gâtul spălate în prealabil, lăsând-o să acționeze timp de 30 de minute. Masca se îndepărtează cu apă călduță.

 

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]