SPIRULINA, inclusă pe lista plantelor care combat CANCERUL (studii)

Spirulina este o plantă microscopică albastră-verde, care crește în ape alcaline. Culoarea ei se datorează prezenței în structura celulară a unui pigment albastru numit ficocianină, și a unui pigment verde, numit clorofilă.

Spirulina Combate Cancerul

Spirulina Combate Cancerul

Spirulina este compusă din proteine în proporție de 60%. Este considerată o proteină completă, deoarece conține toți cei 8 aminoacizi esențiali, plus 10 aminoacizi ne-esențiali. Spirulina conține de asemenea Vitamine din complexul B, fier, beta-caroten și Vitamina E.

Spirulina este o sursă foarte bogată de clorofilă, care ajută la eliminarea toxinelor din sânge și la creșterea funcției imune a organismului. Un studiu realizat la Universitatea de Stat din Oregon a arătat că animalele de laborator expuse la o substanță cauzatoare de cancer care au fost hrănite cu clorofilă înainte de expunere au avut mai puține tumori decât animalele care nu au primit clorofilă.

Algele marine albastre verzi produc substanțe chimice în corp care atacă celulele tumorale cauzatoare de cancer. Studiile realizate pe animale și în eprubetă sugerează că spirulina întărește sistemul imunitar pentru a lupta împotriva formării de tumori maligne. Un studiu realizat de japonezi în anul 2002 pe 12 persoane a arătat că administrarea de spirulină a crescut producția celulelor naturale de ucidere a cancerului.

Un studiu efectuat de oamenii de știință chinezi publicat în octombrie 2009 în Biomedicină și Farmacoterapie, a arătat că o combinație de spirulină și seleniu poate combate cancerul de sân.

La șoarecii cu cancer stomacal indus care au primit doze mari de spirulină, tumoarea a fost redusă cu 50%. Studiile experimentale pe animale au revelat de asemenea activitatea inhibitorie a spirulinei împotriva cancerului oral.

Rezultatele unor studii preliminare indică faptul că o doză de 1 g de spirulină pe zi timp de 12 luni reduce leucoplazia orală (o boală non-canceroasă, însă cu un risc pre-canceros mare) la indivizii care au mestecat tutun.

Conform unui studiu din 1995, publicat în “Nutriție și Cancer”, 45% din pacienții indieni care au mestecat tutun au raportat o regresie completă a leziunilor bucale pre-canceroase după ce au primit extracte cu spirulină zilnic, timp de 12 luni.

Spirulina poate fi un tratament adjuvant pentru cancer și datorită efectelor chemoprotective și radioprotectoare demonstrate. Cercetătorii de China au demonstrat că spirulina crește nivelul de celule albe din sânge și de celule ADN în măduva osoasă la șoarecii care au fost supuși la chimioterapie și radiații.

Cercetătorii chinezi au descoperit că ficocianina, pigmentul albastru din spirulină ajută la reglarea celulelor albe din sânge, chiar și atunci când celulele stem din măduva osoasă au fost afectate de chimioterapie și radiații. Datorită acestor efecte, spirulina este aprobată în Rusia ca tratament pentru bolile cauzate de expunerea corpului la radiații (greață, vomă, căderea părului, diaree, sângerări și leziuni asupra măduvei osoase și a sistemului nervos).

Spirulina a fost folosită pentru tratarea copiilor afectați de radiațiile produse de dezastrul de la Cernobîl, a căror măduvă osoasă și imunitate a fost sever afectată. Copiii care au primit 5 g de spirulină (tablete) pe zi au prezentat o recuperare impresionantă după 6 săptămâni de tratament, în timp ce copiii care nu au primit spirulină au rămas bolnavi.

Cercetările au continuat în 1999 în Belarus, demonstrând că spirulina are efecte detoxifiante și capacitatea de a ajuta la construirea imunității la copii și adolescenți.

Sursă:

http://www.superfoods-scientific-research.com/green-foods/spirulina-joins-cancer-fight.html

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

10 comentarii

  1. Da, Spirulina este un super produs, pe care il folosesc de multi ani eu si familia mea

  2. Unde se gaseste de cuparat ca as avea nevoie si eu multumesc anticipat o

  3. Pe bune? Şi voi vă tratați cu spirulină?

  4. Se vede ca nu știți nimic despre tratamente naturiste. Sau poate sunteți plătiți de masoni să faceți anti reclama produselor naturiste. Eu am avut în 1991 ulcer cu nișă de 4×4 mm. Toți ziceau ca e ceva pe viață. În 1996 fiind interesat de tratamente naturiste am folosit pentru câteva luni suc de cartof crud amestecat cu suc de morcov, băut dimineața pe stomacul gol. De atunci nu mai am probleme cu stomacul.

  5. Interesant articol!
    Stie cineva niste date mai concretevdespre studiile clinice sau observationale la care se face referire?
    Sunt sincer si serios interesata!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.