MARIJUANA – o plantă MIRACULOASĂ care poate trata CANCERUL și alte boli CRONICE

Proclamat de medici la nivel mondial ca un „drog miraculos”, marijuana s-a dovedit eficace în tratamentul cancerului, boala Crohn, ciroză decompensată, durere cronică, glaucom, HIV/SIDA, anorexie, boala Alzheimer, autism, hepatita C, spasme musculare severe (inclusiv scleroză în plăci), neuropatie periferică dureroasă, convulsii, epilepsie, greață severă și cașexia.

Marijuana – Un Drog Miraculos Care Poate Trata Cancerul și Bolile Cronice

Marijuana – Un Drog Miraculos Care Poate Trata Cancerul și Bolile Cronice

Marijuana – Proprietăți

Marijuana (Cannabis sativa sau Cannabis indica) cunoscută de asemenea sub numele de canabis sau cânepă, este o buruiană banală, care crește în mod sălbatic în foarte multe zone ale lumii. Renumele acestei plante este unul negativ, fiind asociat cu un consum abuziv de droguri. Astăzi, canabisul medicinal sau marijuana medicinală a devenit un subiect arzător pentru guvernele și companiile farmaceutice din întreaga lume.

Frunzele uscate și vârfurile înflorite ale plantei conțin o gamă variată de substanțe chimice active cunoscute sub numele de canabinoide. Canabinoidele exercită un efect de drog asupra sistemului nervos și imunitar central. Acești compuși pot trata forme agresive de cancer fără efectele secundare ale chimioterapiei, iar cercetătorii susțin că aceștia ar putea fi utilizați ca bază pentru producerea de tratamente pentru formele mortale de cancer dificil de tratat.

Marijuana este ilegală în conformitate cu legislația federală, și dat fiind că este un produs natural, nu poate fi brevetat ca și tratament pentru cancer sau bolile cronice. Aceste impedimente au limitat foarte mult cercetările medicale.

Marijuana – un ucigaș natural al durerii

Canabisul a fost utilizat ca medicament cu mii de ani înainte de epoca creștinismului. În anul 2737 î.Hr., împăratul Shen Neng din China prescria ceaiul din frunze de marijuana ca un remediu pentru leziuni musculare, reumatism, gută, malarie și pierderi de memorie. În timpul Epocii de Bronz, (1400 î.Hr.), consumul de canabis a fost folosit de popoarele din Estul Mediteranei pentru ușurarea durerilor de naștere și a durerilor menstruale.

Afirmația că acesta este un medicament foarte toxic se bazează pe mituri vechi și noi. În realitate, unul din cele mai mari avantaje ale acestei plante este că are o toxicitate foarte redusă. Comparativ cu aspirina, canabisul este mult mai sigur. Unii medici spun că dacă marijuana ar scăpa de interdicții și și-ar recăpăta locul în Farmacopeea din întreaga lume, ar deveni un „medicament minune”, la fel cum s-a întâmplat cu penicilina în anii 1940.

Canabisul și cancerul

Pe măsură ce tot mai multe studii științifice confirmă beneficiile uimitoare ale plantei marijuana, tot mai multe țări și culturi sunt interesate să legalizeze consumul de canabis în scop medicinal, îndeosebi pentru tratarea persoanelor bolnave de diferite forme de cancer.

Foarte mulți pacienții cu cancer vorbesc despre vindecări miraculoase ale acestei boli incurabile cu ajutorul canabisului. Deși poate suna prea frumos pentru a fi adevărat, cercetările științifice confirmă toate aceste declarații.

Un studiu realizat în anul 2006 de cercetătorii medicali de la Departamentul de Farmacologie și Toxicologie de la Universitatea Richmond Commonwealth din Virginia susțin cu tărie că folosit cu regularitate, uleiul de cânepă ar putea induce leucemia în remisiune, fără să producă efectele secundare pe care chimioterapia și tratamentele cu radiații le au asupra bolnavilor de cancer.

Într-un raport recent, s-a constata că marijuana poate vindeca în mod legitim cancerul de sân și cancerul pulmonar, și că această iarbă încetinește sau oprește creșterea anumitor celule de cancer pulmonar.

Studiul din 2006 este doar unul din multe alte studii similare care au demonstrat rezultate la fel de promițătoare. La Biblioteca Națională de Medicină din SUA se găsește o arhivă impresionantă cu studii științifice care prezintă dovezi incontestabile: canabisul poate vindeca diferite forme de cancer, fără să afecteze celulele sănătoase ale corpului.

Între timp, alte grupuri de cercetători au avut succes în utilizarea canabisului pentru epilepsie, leziuni ale inimii și leziuni cerebrale traumatice.

Un tratament prea controversat pentru a fi legalizat

Cu toate acestea, domeniul de aplicare al acestor beneficii, precum și consumul de canabis este un subiect controversat și extrem de dezbătut. În ciuda dependenței ușoare pe care consumul de canabis o poate da, valoarea terapeutică a canabinoidelor este prea mare pentru a fi trecută cu vederea. Având în vedere toxicitatea foarte redusă și efectele secundare în general benigne ale acestui grup de compuși, refuzarea potențialul lor clinic este inacceptabil.

Numeroase boli, precum anorexia, inflamațiile, scleroza multiplă, bolile neurodegenerative (Parkinson), osteoporoza, galucomul, epilepsia, tulburările cardiovasculare, cancerul, obezitatea, schizofrenia sau sindromul metabolic sunt doar câteva exemple care pot fi tratate cu ajutorul compușilor din marijuana.

SURSĂ:

guardianlv.com/2013/06/cannabis-cures-cancer-marijuana-touted-as-miracle-drug-video/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


7 comentarii

  1. INTERESANT……UNI SPUN CAI DROG …….MMAMA MEA SPUNE CA IN TINERETEA LOR CONSUMAU SUB DIFERITE FORME ASA NUMITUL DROG …….E BINE MERSI ,ARE 79 DE ANI SI E MAI SANATOASA CA MINE CARE NICI HABAR NU AM CUM ARATA ……..UNDE-I ADEVARUL?????

  2. What a lay, biggest one, most patients what I knew with cancer or leukemia , or many ather associated with HIV , NEVER HELP THEM ,,,, ONLY A IMAGINARY HOPE ,,,, NEVER IMPROVE ,,,,,

  3. LA multi ani cu sanatate si cat mai multe bucurii !

  4. La multi ani cu sanatate si cat mai multe bucurii !

  5. Nu stiu despre „cercetarile” astea mai nimic, insa am văzut cum arata si gândesc persoane consumatoare de marijuana. Și este ffff departe de ce scrie în acest articol. Opusul.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.