Tratamente cu Rădăcină de Păpădie

Rădăcina de păpădie  (Taraxacum officinaleeste un adevărat medicament pentru afecțiuni interne și externe: boli de ficat, afecțiuni renale, probleme ale pielii, reumatism, dereglări ale glandei tiroide sau ale circulației sângelui.

Tratamente interne și externe cu rădăcină de păpădie  
Tratamente interne și externe cu păpădie

Tratamente interne și externe cu păpădie

Din punct de vedere curativ, rădăcina de păpădie are cea mai puternică acțiune datorită principiilor active conținute. Deși la magazinele naturiste nu prea se găsesc preparate din rădăcină de păpădie, vestea bună este că păpădia crește în mod spontan peste tot, și pe câmpii, și în zonele de deal și munte.

Circulație, ritm cardiac, ciroză, cistită, pietre la rinichi

Pentru normalizarea circulației sângelui, reglarea bătăilor inimii, îmbunătățirea funcției glandei tiroide și ca adjuvant în tratarea cistitei și a cirozei hepatice, se recomandă o cură de 3 săptămâni cu decoct de rădăcină de păpădie. Datorită efectului diuretic, decoctul de rădăcină de păpădie este bun și pentru eliminarea pietrelor la rinichi. După o pauză de 1 săptămână, cura se poate relua.

Decoctul se prepară din 2 linguri de rădăcină de păpădie uscată și mărunțită și 1 cană cu apă. Se pune la fiert la foc mic, timp de un sfert de oră. Pe măsură ce fierbe, se completează cu apa care se evaporă. Se strecoară și se păstrează la frigider 2 zile.

Ficat obosit, afecțiuni renale

Se recomandă tinctura de păpădie, preparată cu hrean. Se iau câte 30 de picături, de 2 ori pe zi. Are efecte rapide în întărirea ficatului, detoxifierea profundă a corpului și stimularea funcției rinichilor și intestinelor.

Se pun 20 g rădăcină de păpădie de păpădie uscată și 10 g de hrean ras într-un borcan, și deasupra se toarnă 100 ml alcool alimentar de 70 de grade. Se pune capacul ermetic și se lasă 10 zile la macerat, timp în care preparatul se agită de 3-4 ori pe zi. La final, tinctura se strecoară și se mai lasă 6 zile la frigider, pentru limpezire. Se strecoară din nou, iar tinctura obținută se păstrează în sticluțe închise la culoare, maxim 1 an de zile.

Dureri reumatice, dureri articulare

Se fac băi cu decoct de rădăcină de păpădie. Se pun 100 g de rădăcină de păpădie la fiert cu 2 litri de apă, timp de 10 minute. Se strecoară și soluția obținută se adaugă în apa caldă din cadă. Baia durează 10-20 de minute, și are efecte relaxante, detoxifiante pentru organele interne și piele (iritații, probleme dermatologice).

Probleme ale tenului

Se prepară o pastă subțire din 2 linguri de pulbere de argilă și decoct de rădăcină de păpădie. Masca se întinde pe față și pe gât, și se lasă un sfert de oră, apoi se clătește pielea cu infuzie caldă de mușețel.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. SE MERITA FACUT ASTA E FF BUNA

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.