Capsaicina din Ardeii Iuți Ajută la Slăbit

Ardeii iuți au fost venerați timp de secole pentru bogăția lor nutritivă, și recent pentru beneficiile lor medicinale neașteptate. Puțini dintre noi știm că ardeii iuți ne pot ajuta să ardem excesul de kilograme și să slăbim rapid și sănătos.

Capsaicina arde grăsimile și kilogramele în plus

Capsaicină Ardei Iuți

Capsaicină Ardei Iuți

În trecut, studiile efectuate pe ardeii iuți au relevat faptul că aceste legume au capacitatea de a crește termogeneza, un proces care se traduce prin producerea de energie termică. Acest proces ajută foarte mult la pierderea în greutate. Studiile de laborator anterioare se concentrau pe capsaicină, substanța care da ardeiului iute culoare roșie intensă, gustul puternic picant și efectul de încălzire. Cercetările au concluzionat că această substanță din ardeii iuți poate ajuta la combaterea obezității prin reducerea aportului caloric, scăderea țesutului adipos și a cantității de grăsimi din sânge.

Cercetătorii din Coreea au investigat mai îndeaproape legătura dintre capsaicină și pierderea în greutate și au descoperit un sprijin important în această substanță. Au fost testate efectele capsaicinei pe șobolani de laborator timp de 2 luni. Rozătoarele au fost împărțite în două categorii: unele au consumat o dietă bogată în grăsimi și capsaicină, și altele au avut doar o dietă simplă bogată în grăsimi. La finalul perioadei de studiu, toți șobolanii au luat în greutate. Șobolanii cărora li s-a administrat capsaicină au prezentat însă un aport de greutate cu 8% mai mic decât grupul care nu au primit capsaicină.

În urma acestor rezultate, oamenii de știință din Coreea au analizat efectele declanșate de capsaicină și au văzut că aceasta produce anumite modificări benefici în ceea ce privește reglementarea proteinelor, în scopul de a atenua efectele de îngrășarea a unui regim alimentar bogat în grăsimi. Cercetătorii au ajuns astfel la concluzia că capsaicina poate avea un efect inhibitor semnificativ în raport cu acumularea de grăsime. Capsaicina arde caloriile, grăsimile și stimulează metabolismul și circulația sângelui si ajuta la slabit.

Alte beneficii ale capsaicinei

Ardeii iuți au un CV cuprinzător de beneficii pentru sănătate. Dincolo de efectul anti-îngrășare, aceștia ajută la reducerea nivelului colesterolului și trigliceridelor din sânge, menținând astfel inima sănătoasă.

Ardeiul iute s-a dovedit a fi de asemenea benefic pentru diabetici. Studiile au arătat că un consum regulat de ardei iute poate reduce cantitatea de insulină necesară pentru un nivel de zahăr din sânge sănătos.

Capsaicina mai este renumită pentru capacitatea de a calma durerile articulare cauzate de a osteoartrită, și pentru încetinirea răspândirii cancerului de stomac și cancerului de prostată.

În cele din urmă, ardeii iuți ne feresc de răceli prin faptul că capsaicina stimulează decongestionarea sinusurilor și plămânilor. În plus, ardei roșii sunt bogați în Vitamina A, care crește imunitatea prin prevenirea infecțiilor la nivelul membranelor mucoase din nas, plămâni, intestine și tractul urinar.

De unde luăm capsaicină?

Cuvântul capsaicină provine din latinescul “Capsicum”, atribuit familiei de plante din care face parte ardeiul iute. Cu cât mai multă capsaicină conține un ardei, cu atât mai iute este. Ardeii Habanero sunt cele mai puternice soiuri de ardei iuți care conțin capsaicină din belșug. Aceștia sunt folosiți pentru producția de praf de chili, boia de ardei sau praf de ardei iute. Pentru a beneficia de toate aceste efecte, se poate include mai des în dietă ardeii roșii iuți, ardeii Habanero, piperul roșu (piper cayenne) sau boiaua de ardei.

Capsaicina se găsește și la farmacii, sub formă de capsule, extract sau unguent (pentru durerile reumatice și circulație proastă). Se iau câte 200 mg de extract pe zi, cu o oră înainte de a începe o activitate fizică. Administrată în exces, capsaicina poate da efecte adverse de tipul indigestiilor severe. Nu este recomandată celor care iau medicamente anticoagulante sau celor care au probleme cu stomacul (ulcer, gastrită sau reflux esofagian).

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.