Mușețelul Combate Depresia și Anxietatea – Studii Recente

Ultimele cercetări clinice și de laborator din Marea Britanie au concluzionat că mușețelul nu este o simplă plantă relaxantă, ci ea prezintă efecte anti-depresive și anti-anxioase impresionant de puternice prin care poate reduce simptomatologia persoanelor depresive.

Mușețelul Combate Depresia și Anxietatea

Mușețelul Combate Depresia și Anxietatea

Mușețelul are efecte anti-depresive dovedite

Un studiu efectuat acum câțiva ani la Universitatea din Nottingham Medical School a arătat că mușețelul are un efect relaxat semnificativ asupra vaselor de sânge și asupra fibrelor musculare netede. Acest efect se datorează celor trei componente centrale ale mușețelului: apigenina, luteolina și bisabololul.

Aceleași proprietăți calmante ale mușețelului au fost dovedit de un studiu efectuat recent la Spitalul Universitar Eulji din Coreea de Sud pe 56 de pacienți care urmau un tratament coronorian și pentru intervenții chirurgicale. Acestora li s-a administrat mușețel în combinație cu lavandă și neroli, sub formă de aromaterapie.

Cercetătorii au descoperit că aromaterapia cu mușețel a redus simptomele de insomnie și anxietate la persoanele studiate comparativ cu cei care au primit îngrijire clinică convențională.

Studiul care i-a convins pe cercetători să creadă în capacitatea mușețelului de a trata și remedia depresia și anxietatea a fost cel realizat în anul 2009, la Școala de Medicină din Pennsylvania. Concluziile studiului au fost re-investigate de curând și confirmate în anul 2011. Cercetătorii au folosit câte 220 mg de extract de mușețel pe o perioadă de 8 săptămâni. În prima săptămână a studiului, subiecții au primit o capsulă pe zi, apoi câte 2 pe zi în cea de-a doua săptămână, 3 capsule pe zi în a treia săptămână, 4 capsule pe zi în a patra săptămâni, și câte 5 capsule pe zi în celelalte 3 săptămâni.

Studiul a arătat că 57% din grupul de persoane care au primit extract de mușețel au prezentat o reducere a simptomelor depresive și anxioase cu până la 50%.

Mușețelul – un tratament sigur pe termen lung 

Cercetătorii s-au văzut bucuroși să concluzioneze că efectele benefice ale mușețelului în acest caz sunt sigure pentru o perioadă mai lungă de tratament, și nu doar pentru 8 săptămâni.

Medicii naturiști tradiționali recomandă de regulă utilizarea plantelor anti-anxietate într-o terapie de 3 până la 12 luni, pentru ca efectele lor să atingă deplina lor eficacitate. După această perioadă, tratamentul se poate relua periodic, sau după cum este necesar. Lavanda și sunătoare sunt alte plante benefice pentru depresie și anxietate.

Vestea buna despre mușețel, așa cum reiese din aceste ultime studii, este așadar faptul că acest nu are efecte secundare și nu creează dependență la o utilizare pe termen lung. Acest lucru apare într-un contrast mare cu produsele farmaceutice anti-depresive, dintre care majoritatea dau dependență și produc numeroase efecte adverse cunoscute.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...

2 comentarii

  1. CU SIGURANTA SI MULTE ALTE BOLI.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.