Hreanul – Medicament Aprobat Pentru Infecții Urinare, Sinuzită și Cancer

Hreanul (Armoracia rusticana) este una din plantele-minune, intens exploatate de medicina naturistă românească, datorită proprietăților sale curative puternice. Fie că îl folosim pentru tratarea gripei și tulburărilor respiratorii, fie pentru sinuzită, amigdalită sau infecții urinare, hreanul este un condiment utilizat de-a lungul secolelor pentru valoarea sa medicinală excepțională.

Hrean (A )

Hrean (Armoracia rusticana )

Hreanul – un medicament-minune 

Hreanul este o plantă perenă, înrudită cu muștarul, varza și alte legume crucifere. Fiecare parte a hreanului deține calități terapeutice considerabile. De pildă, din rădăcina de hrean se poate prepara un ceai cu efect expectorant, iar din florile de hrean se poate bea ceai pentru alungarea răcelii și gripei. Cataplasmele cu rădăcină de hrean se aplică adesea pentru alinarea durerilor articulare. Frunzele crude de hrean au un efect analgezic natural, care se pot aplica pe frunte pentru calmarea durerilor de cap. Infuzia de hrean este renumită pentru calitățile sale antibiotice, care s-au dovedit eficiente în tratarea a numeroase boli patogene.

> Sinuzită și infecții urinare

Sucul extras din rădăcina de hrean a fost utilizată din vechi timpuri pentru tratarea sinuzitei și calmarea disconfortului cauzat de aceasta. Tratamentul recomandat pentru sinuzită este bazat pe o linguriță jumătate de suc de hrean ras, nediluat, dimineața și la amiază. După ingerarea sucului, nu se consumă nimic cel puțin 10 minute. Acest leac creează un efect puternic la nivelul capului, urmat de o senzație de decongestionare a sinusurilor, uneori însoțită de transpirație și lăcrimare.

Datorită proprietăților sale antibiotice, hreanul poate fi de asemenea utilizat pentru tratarea infecțiilor tractului urinar și distrugerea bacteriilor din gât care provoacă tuse, bronșită și alte simptome asociate. O comisie din Germania a aprobat deja hreanul ca tratament adjuvant pentru infecțiile tractului urinar. Studiile spun că substanțele chimice din hrean se concentrează în urină, de unde exercită efecte antibiotice asupra vezicii urinare. Acestea activează de asemenea anumite enzime care ajută la eliminarea toxinelor acumulate în vezica urinară. În plus, hreanul stimulează organismul să elimine urina, și totodată bacteriile și agenții inflamatorii din vezică.

Vezi și  Bicarbonat de Sodiu Pentru Infecţii Urinare şi Diabet 

> Hreanul oferă protecție mare împotriva cancerului

Dincolo de mulțimea virtuților sale terapeutice, ultimele studii efectuate pe efectele sale anti-cancerigene sunt cele mai interesante. Hreanul conține cantiăți mari de compuși care cresc capacitatea de detoxifiere a ficatului și suprimă inclusiv creșterea tumorilor. La nivel biochimic, proprietățile anti-cancer a tuturor legumelor din familia Brassica derivă de la gucozinolați, care se traduc printr-un efect protector asupra organismului împotriva cancerului. Hreanul conține de 10 ori mai mulți glucosinolați decât broccoli și alte legume crucifere anti-cancerigene.

Potrivit Departamentului de Știință de la Universitatea Cornell, legumele care conțin glucosinolați și derivații lor au un efect protector îndeosebi împotriva cancerului de colon, cancerului rectal și cancerului pulmonar. Hreanul crește activarea mai multor enzime hepatice folosite în procesul de detoxifiere a ficatului.

Hrean contraindicatii

“Consumul de hrean este interzis sub orice formă în caz de boli ale aparatului digestiv, boli cardiace, hemoragii interne, dar şi în timpul sarcinii şi alăptării. De asemenea, hreanul nu va fi consumat de copii mai mici de 5 ani. Supradozajul poate determina iritaţii renale, diaree, hemoragii digestive, scăderea bruscă a tensiunii arteriale

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

10 comentarii

 1. Daaa,vindeca 100%,sinuzita.

 2. da face mare minune ,si mai multe metode cu hreanu

 3. Foarte interesant !Multumim pt postari !

 4. interesante retetele o sa incerc

 5. multumim pt reumatism la maini se poate ceva?

 6. Il folosesc cand si daca sunt răcită iarna, iar la puterea pe care o are,
  se desfunda sinusuri, bronchiille, si ochii se curată de impurități prin secretia mare de lacrimi.!!
  Folositi cu incredere,
  Cam ustura putin,
  dar efectul merita !

 7. Pentru infectii urinare cum il folosim?

 8. este bun amestecat cu sfeclă rosie si miere albine creste ppp

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.