Dureri de Spate – Urzica Face Minuni

Artrita, reumatismul şi durerile de spate sunt printre cele mai populare motive de suspin pentru populaţia actuală a lumii, de la tineri până la aduţi şi vârstnici. Osteoartrita este una din cele mai frecvente diagnostice de artrită, caracterizate prin uzarea cartilajului, fapt care duce la dureri articulare adânci, rigiditate în mişcare şi inflamarea articulaţiilor afectate.

Urzica (Urtica Dioica)

Urzica (Urtica Dioica)

UrzicaProprietăţi

Numele urzicii i se trage de la firele de păr care acoperă planta. Atunci când le atingem, acestea devin ca nişte ace care se rup şi se înfing în piele, provocând înţepături şi usturime. Apoi, aceste firişoare fine elibrează 2 substanţe chimice importante: histamina şi serotonina.

Urzica este antimicrobiană, antioxidantă, analgezică, anti-ulcer şi anti-reumatică. Conţine foarte mult potasiu, calciu şi magneziu, elemente care pot fi de ajutor pentru bolile inflamatorii articulare.

Urzica înţeapă, dar ia durerea cu mâna

Deşi urzica este un leac naturist recomandat de sute de ani de strămoşii noştri pentru alinarea durerilor de spate, reducerea inflamaţiilor şi diminuarea simptomelor reumatismului, abia recent această plantă a fost reconsiderată în acest sens.

Deși urzica produce disconfort la atingere, frunzele sale pot fi aplicate pe zonele dureroase ale corpului pentru a calma durerea. Se crede că substanțele chimice eliberate de perişorii urzicii au rolul de a întrerupe receptorii durerii şi de a reduce acţiunea substanţelor chimice inflamatorii din zona dureroasă. Urzica nu trebuie folosită pe rănile deschise.

Astăzi, studiile ruseşti au confirmat faptul că această plantă este foarte eficientă în tratamentul durerii şi inflamaţiilor cauzate de osteoartrită. De fapt, urzica s-a dovedit a fi la fel de eficace ca şi alte antialgice comerciale, fără efecte secundare periculoase.

> Tinctura de urzică pentru dureri lombare

Pentru durerile de spate şi lombosciatică, se poate folosi tinctura din frunze de urzică (de preferabil proaspăt culese). Frunzele se mărunţesc şi se pun într-o sticlă cu rachiu de secară curat de 38-40 de grade, cât se le acopere. Se lasă la macerat 2 săptămâni la loc călduros, apoi se foloseşte pe locurile dureroase.

> Tulpini de urzică pentru nevralgii şi sciatică

Pentru acest tratament, se foloseşte o metodă ceva mai dură, şi anume se bate zona spatelui care doare cu tulpini de urzică proaspătă, timp de 5-10 minute, cât suportă fiecare. Se înveleşte apoi spatele cu o bucată de pânză călduroasă şi se stă aşa jumătate de oră, culcat pe burtă. La urmă, se unge spatele cu ulei (de floarea soarelui sau de măsline).

> Cataplasme cu urzică

Tot pentru remedierea durerilor reumatice, se pot aplica pe piele cataplasme cu frunze de urzică fiartă în oţet, sau cu albuş de ou. Acelaşi efect îl au şi cataplasmele calde cu flori de fân.

> Bandaje cu frunze

Cel mai simplu leac pentru reumatism este legătura cu frunze proaspete de urzică, aplicate pe articulaţia dureroasă cu un bandaj. Se ţine 10-15 minute, cât poate suporta fiecare. Urzicarea este efectul care stimulează sângele şi încălzeşte articulaţia pentru a le elibera de inflamaţie, rigiditate şi durere.

Dacă nu aveţi frunze proaspete de urzică, o metodă rapidă de calmare a durerilor de spate este să se aplice pe zona afectată un prosop cu apă fierbinte. Se ţine până se răceşte. Efectul este de decontractare a musculaturii şi de reducere a durerii.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

4 comentarii

  1. da asa este multumiri ptr sfaturii

  2. CAT DE MULT NE IUBESTE DUMNEZEU , INCAT A CREAT ATATEA DARURI BINECUVANTATE PT TOTI ,! MULTUMESC DOAMNE PT TOATE CATE NE DAI !

  3. CAT DE MULT NE IUBESTE DUMNEZEU , INCAT A CREAT ATATEA DARURI BINECUVANTATE PT TOTI ,! MULTUMESC DOAMNE PT TOATE CATE NE DAI !

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.