Norocelul – O Plantă Medicinală Anti-Cancerigenă

Norocelul (Sedum telephium) este una din plantele medicinale descoperite şi popularizate recent ca remediu naturist pentru cancer cu diferite localizări. Conţine o pleiadă de vitamine şi are proprietăţi antitumorale naturale.

Norocelul (Sedum telephium)

Norocelul (Sedum telephium)

Descriere

Norocelul se mai numeşte şi iarba grasă, cruce pământului, iarba Zmeului sau verzişoara. Creşte în Asia şi este răspândită şi în Europa. La noi se găseşte în flora spontană, pe pajişti, în zonele de deal şi în satele de munte. Are o tulpină înaltă, frunte groase şi un mănunchi de floricele roz, grupate frumos ca un buchet. Este şi arată ca o plantă ornamentală de grădină.

Proprietăţi terapeutice

Este bogată în acizi graşi Omega-3 – surprinzător pentru o plantă, Vitamina A, B1, B2, B3, B5, clorofilă, ulei volatil, mucilagii, alcaloizi, minerale şi multe alte elemente chimice active.

Este un remediu popular pentru diaree. Stimulează rinichii și are o reputație în tratarea cancerului. Cataplasmele cu frunzele plantei zdrobite au fost folosite ca leac pentru furuncule.

În medicina populară, frunzele strivite de Norocel se foloseau ca şi cataplasme pentru răni, fistule, apoi planta a fost utilizată şi pentru boli infecţioase (afecţiuni pulmonare) şi dizinterie. Astăzi, despre Norocelul se spune că este un bun adjuvant în tratamentul cancerului deoarece poate stopa evoluţia celulelor maligne.

Datorită proprietăţilor citostatice prin care ucide virusurile şi stopează acţiunea vbacteriilor, Norocelul este considerată o plantă anti-cancerigenă, cu care se pot trata diferite tipuri de tumori maligne. Studiile realizate în anii ’70 au demonstrat că Norocelul reduce inflamaţiile şi tumorile, şi are o acţiune imunostimulatoare puternică, datorită polizaharidelor conţinute.

Atenție, nu folosiți plantele medicinale pentru tratarea cancerului fără sfatul medicului și stricta supraveghere a acestuia.

Sursă: Plants for a future, Sedum telephium – L: https://pfaf.org/user/Plant.aspx?LatinName=Sedum+telephium

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. multumim.unde se gaseste,va rog!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.