Mărul-Lupului: Tratamente Hemoroizi, Infecţii, Afecţiuni Ginecologice, Cancer

Una din cele mai controversate plante medicinale regăsită în flora românească este Mărul Lupului. A fost folosită de vechii egipteni pentru tratarea muşcăturilor de şarpe şi pentru inducerea naşterii prin contractarea uterului.

marul-lupului-planta-recomandata-de-site-urile-naturiste-in-tratamentul-tumorilor-poate-cauza-cancer-10304659

Mărul-lupului (Aristolochia clematitis)

Mărul-lupului proprietăţi

Mărul-lupului (Aristolochia clematitis), cunsocută şi sub numele de curcubeţica, este o buruiană modestă, cu frunze asemănătoare fasolei, cu flori galbene şi un miros neplăcut, care ascunde dintre cele mai puternice taine de vindecare. Creşte pe terenurile virane, la margine de câmnă sau prin vie, înăbuşind culturile.

Din faptul că rezistă foarte bine la insectele dăunătoare şi la bacterii, se vede că este o plantă extrem de puternică. Mărul-lupului conţine un acid numit acid aristolochic, despre care se spun şi bune şi rele. Primele studii efectuate pe această plantă au arătat virtuţi imunostimulatoare excepţionale, în special pentru ficat, având un rol esenţial în combaterea cacerului. Cercetările ulterioare au decoperit însă că acest acid aristolochic este de fapt dăunător, cu caracter otrăvitor asupra celulei hepatice.

Dincolo de toate controversele născute de aici, medicii naturişti afirmă că Mărul-lupului este o plantă vindecătoare excepţională, dar care trebuie utilizată cu precauţie, în doze bine stabilite.

Indicaţii terapeutice

Toată planta se foloseşte în scop terapeutic. Am ales pentru acest articol doar tratamentele de uz extern.

> Cataplasmele cu mărul-lupului reduc durerea

Pentru alinarea locurilor dureroase se recomandă aplicarea de cataplasme cu pulbere de mărul lupului. Pentru afecţiunile infecţioase ale pielii care rezistă la tratament, se recomandă aplicarea de comprese cu tinctură de mărul-lupului timp de 4 ore pe zi. Iar pentru vindecarea rănilor care se închid greu şi regenerarea ţesuturilor, se poate aplica o cataplasmă cu mărul-lupului şi tătăneasă, o dată pe zi, 30 de minute.

> Tinctura de Mărul-lupului pentru răni grave

Tinctura din frunze de mărul-lupului este de asemenea eficientă impotriva rănilor şi durerilor. În cazul afecţiunilor pielii genul eczemelor, absecelor sau furunculelor, se poate folosi extern tinctura de mărul-lupului, aplicat cu un tifon înmuiat în soluţie. Se ţine jumătate de oră, apoi se lasă pielea să se usuce natural încă 30 de minute.

Mărul-lupului a scăpat foarte multe persoane de la amputarea unor degete grav rănite. Pe rănile purulente se poate înmuia extremitatea afectată (degetul de la mâini sau picioare) într-un pahar cu mărul lupului umplut pe jumătate. Se ţine 20 de minute, zilnic, până când infecţia dispare complet. Din tinctura de mărul-lupului se poate face şi un unguent pentru afecţiunile infecţioase ale pielii.

> Băi de şezut cu mărul-lupului pentru cancer de rect, hemoroizi, infecţii urinare

Foarte multe persoane folosesc mărul-lupului pentru tratarea hemoroizilor externi, sau a inflamaţilor anale şi infecţii urinare sau ginecologice. Băile de şezut se fac cu macerat de mărul-lupului. Contra hemoroizilor se recomandă şi aplicarea unguentului de mărul-lupului, de 2-3 ori pe zi.

Bărbaţii pot face băi de şezut cu mărul-lupului pentru infecţii urinare, hemorizi şi pentru întărirea imunităţii locale, o dată la 2-3 zile. În cazul cancerului de rect, se foloseşte decoctul de mărul-lupului, combinat cu maceratul de plantă. Vezi aici cum se pepară mărul-lupului pentru băi de şezut. Se stă în lichid până la nivelul bazinului şi se adaugă treptat apă caldă.

Mărul-lupului

Mărul-lupului

> Spălături cu mărul-lupului pentru infecţii vaginale

În cazul infecţiilor cu chlamidya sau trichomonas şi papiloma, se fac splături cu ceai de mărul-lupului, preparat în acelaşi mod ca pentru clismă. Se urmează un tratament de 7-10 zile, urmate de 14 zile pauză. Are efecte renegeratoare asupra florei vaginale.

Tratamentul cu mărul-lupului nu înlocuieşte tratamentul medicamentos cu antibiotice, ci se poate urma în paralel.

>  Clisma cu mărul-lupului

Clisma cu mărul-lupului se recomandă în special în cazul cancerului genital la femei şi bărbaţi (ovarian, de rect, de prostrată), cancerului intestinal sau de piele. Se recomandă clisma şi irigaţii vaginale cu un preparat din mărul-lupului, o dată la 4 zile.

Persoanele care nu au voie să facă clisme, pot face băi de şezut zilnic. Pentru cancerul de piele, se aplică suplimentar cataplasme cu mărul-lupului şi tătăneasă, până la vindecarea completă.

Citeşte aici cum se prepară mărul-lupului şi cum se administrează pentru fiecare tratament în parte.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...
Loading...

6 comentarii

  1. daca ati putea sa ne dati si retete pt uz intern cu aceasta planta

  2. O să revenim cu un articol.

  3. in tratarea hemoroizilor este un alt leac,nu e cazul meu inca,dar am in vedere spusele celor care s-au vindecat;introducerea in anus timp de 15 zile [seara la culcare]cartof crud-asemeni-supozitor,retinere de la mancatul rosii,bulion,pe cat posibil,spalarea anusului cu apa rece;se reia tratamentul …daca e cazul,daca n-ajuta nici n-are ce dauna,am gasit si-n,,ASUL VERDE-REVISTA;doamne ajuta;

  4. La mine a facut minuni aceasta planta!in urma unei constipatii am ramas cu dureri foarte mari in zona anusului.unguente de toate felurile nu au avut nici un efect!Am suferit aproape doua saptamani.Am fost indrumat de un vecin mai in varsta sa fac bai de sezut cu curcubetica (pe care o consideram o planta daunatoare,dar care creste in abundenta in gradina)si sa ma ung cu unguent de propolis dupa baia de sezut.Dupa 3 zile eram ca nou,durerile au disparut ca prin minune.Mai repet baia de sezut odata la 3 zile preventiv.

  5. Folosit sub forma de spalaturi vaginale (cu irigatorul) in fiecare zi, sau cu o zi pauza nu este prea mult? sau periculos? Este singurul mod prin care mi se vindeca candidoza. Din cauza unui tratament cu antibiotice am facut din nou candidoza, si ma gandeam daca nu cumva e periculos sa il folosesc in fiecare zi in acest fel. Multumesc anticipat!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.