Cura cu BOABE de MUȘATAR pentru slăbit, colesterol, cancer, reumatism

Alături de hrean, muştarul este un condiment-minune, originar din India, dar foarte popular la noi. Condimentele se dovedesc a fi surse surprinzătoare de vindecare naturistă a celor mai severe boli. Boabele de muştar au fost utilizate în medicina populară ca leacuri pentru tratarea depresiei, răcelii, astmului, reumatismului sau cancerului.

boabe de mustar pentru slabit, colesterol

Boabe de Muștar

Bogate în magneziu, fier, fosfor, zinc, seleniu, calciu, acizi graşi Omega-3, fibre şi proteine, boabele de muştar sunt o oază de sănătate pentru cei bolnavi. Din toate speciile de plante de muştar, doar muştarul alb, brun şi negru sunt folosite.

Boabe de muștar – tratamente 

Sinuzită, răceală, febră

Se recomandă cataplasmele sau compresele cu seminţe de muştar, aplicate pe piept, pentru scăderea temperaturii. Boabele de muştar conţin un ulei gras, care în contact cu pielea, au un efect excitant şi stimulator asupra circulaţiei sangvine şi glandelor sudoripare. Sunt recomandate în stările febrile severe şi în gripă.

Reglarea sistemului nervos şi digestiv

Vitaminele B din boabele de muştar sprijină funcţionarea sistemului nervos, cresc rata metabolismului şi îmbunătăţesc funcţia digestivă. Boabele de muştar sunt laxative naturale puternice, cu efecte digestive şi vomitive. Se recomandă în tratarea constipaţie, indigestiei, obezităţii şi otrăvirilor.

Boabe de muştar pentru slăbit

Datorită efectului puternic de stimulare a metabolismului şi de ardere a caloriilor, boabele de muştar sunt recomandate în curele de slăbire. Seminţele de muştar au de asemenea efecte miraculoase asupra pierderii în greutate. Cura de slăbire cu boabe de muştar constă în administrarea a câte 3 linguriţe de boabe pe zi, înghiţe întregi cu apă, înainte de mesele principale ale zilei. Efectele se văd după 3-4 săptămâni.

Boabe de muştar pentru colesterol

Se iau câte 3 linguriţe de boabe de muştar pe zi, cu jumătate de oră înainte de mese. Boabele se pun pe limbă şi se înghit întregi, cu multă apă. Tratamentul cu boabe de muştar pentru scăderea colesterolului se ţine 4 luni, efectele fiind vizible după 3 săptămâni.

Sindromul colonului iritabil

Pentru decongestionarea şi vindecarea colonului, se iau zilnic câte 3 linguriţe de boabe de muştar, înghiţite cu apă dimineaţa, la prânz şi seara. Pentru reglarea scaunului în constipaţii severe, se poate urma un ttatament cu câte 3 linguriţe de boabe de muştar şi o linguriţă de miere. Tratamentul durează 30 de zile. Rezultatele sunt miraculoase şi asupra colesterolului, având un efect de reglare a lipidelor din sânge.

În durerile insuportabile şi disconfort provocate de simptomele colonului iritabil, se poate administra un pahar de apă cu o jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu.

Dureri reumatice, artrită

Sunt bune băile locale (nu generale) pentru membrul afectat. Se pun boabe de muştar în apă călduţă şi se înmoaie mâna sau piciorul pentru 5-10 minute.

Cancer gastro-intestinal, de colon sau de rect

În aceste cazuri se recomandă boabe de muştar lăsate la înmuiat peste noapte, cu efecte preventive şi curative.

Pentru sănătatea părului

Se recomandă ulei din boabe de muştar pentru întărirea firului de păr şi pentru redarea strălucirii. Grăsimile sănătoase din uleiul de boabe de muştar sunt numai bune la gătit.

Cautari:
    boabe de mustar pentru colesterol | am auzit ca o lingurita de boabe de mustar luate dimineata pe stomacul gol sunt bune pt scaderea colesterolului | boabe de mustar remedii | boabele de mustar scad colesterolul | lace se mai folosesc semintele de mustar | mustar boabe | pentru ce e buna samanta de mustar |

Citeşte mai multe despre:

5 comentarii

  1. CUM SE IAU? SE MESTECA BOABELE SAU SE INGHIT PUR SI SIMPLU.

  2. Buna! Cura cu boabe de mustar influenteaza tensiunea arteriala( creste, scade sau nu influenteaza).Multumesc.

  3. Au precizat ca in combinatie cu apa calda creste tensiunea.

  4. Pe un alt site am citit ca boabele de mustar se inghit fara apa. Ce sa mai cred ? Cum sa le iau ??!!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *

DESCARCĂ APLICAȚIA Android app on Google Play