Plante Pentru Colorarea Naturală a Părului

Produsele chimice din comerţ astăzi ne îndepărtează nu numai de sănătate, dar şi de natură. Şampoanele, balsmaurile şi vopselele create în laborator pot crea o mască strălucitoare, dar la nivel profund ele afectează grav sănătatea scalpului şi podoaba capilară. Femeile care doresc să aducă o tentă mai deschisă sau închisă părului pot apela la plante şi la puterea lor naturală de vopsire. Colorarea regulată a părului cu vopsele artificiale duce la subţierea firului de păr, la pierderea volumului şi strălucirii acestuia.

Plante Care Colorează Părul În Mod Natural

Plante Care Colorează Părul În Mod Natural

Plantele şi ceaiurile naturale aduc o schimbare sănătoasă nuanţei părului. Este adevărat că vopsirea cu pigmenţi naturali dau roade după mai mult timp şi răbdare. Dar ele nu doar colorează părul, ci mai ales hrănesc rădăcina şi întăresc fibra capilară. Vopsirea naturală are o durată de viaţă mai mică, de aceea tratamentele se fac săptămânal.

_________________________________________

Plante pentru culori de păr

> Pentru părul negru se foloseşte lavanda pudră de indigo.
> Părul şaten se poate nuanţa cu ceai negru, frunze de nuc sau castan, urzică, rozmarin sau henna.
> Pentru părul deschis la culoare se folosesc şofranul, coaja de portocală şi florile de lumânărică.
> Părul blond se poate colora cu ajutorul muşeţelului şi al rubarbei.
> Pentru roşcate, se recomandă măceşele, ceaiul roşu, cojile de ceapă, paprika sau gălbenelele.

_________________________________________

1. Muşeţelul

Părul blond se poate închide la culoare cu ajutorul muşeţelului. Această plantă are capacitatea de a da o nunaţă de şaten părului blond, dar şi un plus de strălucire. Pentru un efect vizibil, se recomandă infuzia concentrate de muşeţel la fiecare spălare.
Reţetă: Se adaugă o mână de flori de muşeţel în apă clocotită şi se acoperă vasul. Se lasă la infuzat 30 de minute, după care se strecoară şi se fac clătiri ale părului după spălarea propriu-zisă, de aproximativ 15 ori. Se aşteaptă ca muşeţelul să pătrundă firul de păr timp de o oră, apoi se clăteşte cu apă din abundenţă.

2. Gălbenelele şi lămâia

Părul blond poate căpăta o tentă mai închisă şi cu ajutorul ceaiului de gălbenele sau cu zeamă de lămâie. Aceste remedii întăresc firul de păr şi îi dau o strălucire intensă. După spălarea părului cu aceste produse este recomandată expunerea la soare.

3. Salvia

Salvia este un colorant natural pentru părul închis la culoare. Are de asemenea puterea de a acoperi firele albe. Se poate urma un tratament cu ceai de salvie în fiecare săptămână, până la obţinerea efectului dorit. Apoi se trece la un tratament lunar.
Reţetă: Se fierbe planta timp de 30 de minute şi se clăteşte părul cu licoarea astfel obţinută, după spălarea cu şampon. Se aşteaptă 20 de minute, după care se clăteşte cu apă.

4. Aninul negru

Aninul este un arbore care poate fi folosit pentru colorarea naturală a părului negru. Acoperă firele de păr şi se potriveşte blondelor şi roşcatelor care doresc o nunaţă mai închisă.
Reţetă: Se face un ceai concentrat din frunze de anin negru. Se fierb timp de jumătate de oră şi se foloseşte la fel ca la salvie.

5. Pudra de henna

Această propunere este pentru brunte. Henna este o plantă exotică din Africa de Nord. Este un remediu naturist pentru acoperirea firelor albe. Pudra de henna aduce o nuanţă roşiatică părului.
Reţetă: Se face o măscă din pudră de henna, ceai concentrat de muşeţel şi oţet pentru intensificarea nuanţei. Se adaugă amestecul în apă fiartă şi se masează scalpul timp de 30 de minute. La final se acoperă părul cu o pungă de plastic pentru 30 de minute. Se clăteşte cu apă şi se lasă părul să se usuce la temperatura camerei.

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.