IARBA de GRÂU – miracolul verde pentru SĂNĂTATE pe care îl poți crește în casă

Iarba de grâu este considerată pe bună dreptate un adevărat miracol pentru sănătatea noastră, fiind popularizată astăzi ca un remediu tonic și restaurator al organismului uman.

Acest lucru poate fi explicat prin faptul că această plantă tânără conține cantități uriașe de clorofilă și toate elementele mineralele cunoscute (calciu, fosfor, fier, sulf, potasiu, cobalt, zinc și sodiu).

Iarba de grau – proprietati si beneficii (stack.com)

Iarba de grâu – proprietăți și beneficii

Clorofila – „sângele verde al plantelor”, are un rol esențial în fotosinteză. Acest pigment verde este apreciat ca un purificator extraordinar al sângelui și al ficatului, și un vindecător uriaș al corpului.

Are capacitatea de a se lega de metalele toxice și de substanțele cancerigene și de a inhiba absorbția lor.

Iată câteva din beneficiile sale cele mai de seamă:

– suprimă senzația de foame
– ajută la controlul poftelor alimentare
– stabilizează nivelul zahărului din sânge
– asigură o formă biodisponibilă de fier și combate anemia
– susține scăderea în greutate
– ameliorează problema constipației și a gazelor
– îmbunătățește digestia
– reduce mirosul corporal
– stimulează procesele de detoxifiere și vindecare
– elimină poluanții, toxinele și aflatoxina (compus cancerigen) din corp
– protejează țesuturile colonului de daunele alimentelor prăjite
– stopează creșterea bacteriei Candida albicanis
– reduce umflăturile și roșeața
– grăbește vindecarea rănilor

________________________

Iarba de grâu este deosebit de bogată în vitamine din complexul B, îndeosebi în B17 (asociată cu prevenirea și tratarea cancerului). Se cuvine de asemenea să precizăm că este considerată o proteină completă.

Se numără printre cele mai bune surse de vitaminele A, C și E – trei antioxidanți cu efecte protectoare puternice împotriva bolilor cronice și degenerative și a îmbătrânirii premature a organismului.

________________________________

Cercetătorii de la Integrated Oncology and Palliative Care Unit din Israel spun că iarba de grâu are numeroase beneficii pentru organism, datorate în mare parte conținutului bogat în nutrienți.

Studiile de laborator in vitro, care au folosit un extract fermentat de germeni de grâu, au arătat că acesta combate cancerul prin faptul că induce moartea programată a celulelor, proces cunoscut sub numele de apoptoză.

Experimentele pe animale au arătat că iarba de grâu are atât efecte preventive, cât și curative în tratamentul cancerului. Totodată, a demonstrat efecte imunostimulatoare și antioxidante împotriva stresului oxidativ.

Este interesant de notat faptul că în studiile clinice, iarba de grâu a adus beneficii chimioterapiei, având efecte sinergice. Un beneficiu suplimentar este atenuarea efectelor secundare ale chimioterapiei.

________________________________

Rezultatele unor studii clinice mai mici au arătat că iarba de grâu este utilă în:

– artrita reumatoidă
– colita ulcerativă
– boli hematologice
– diabet
– obezitate

Beneficiile raportate de studiile clinice mici trebuie confirmate prin studii mai mari înainte de emiterea unor recomandări clinice pentru potențialii consumatori.

Nu au fost semnalate reacții adverse la administrarea suplimentelor cu iarbă de grâu.

________________________________

Moduri de administrare

Cele mai bune efecte le are sucul de iarbă de grâu, administrat în stare proaspătă, imediat după extragere. Se găsește și la magazinele naturiste, sub formă de capsule sau pudră.

Datorită efectelor detoxifiante puternice, iarba de grâu poate cauza greață la unele persoane – o reacție normală a eliminării toxinelor din sistemele corpului.

Se recomandă administrarea în doze mici la început (ex. 30 g), urmând a crește cantitatea la 100 g. – 50 g dimineața și 50 g seara.

Odată stors, sucul de iarbă de grâu trebuie consumat imediat, sau în maxim 15 minute, deoarece se deteriorează repede.

Iarba de grâu tăiată rezistă la frigider până la săptămână, dacă este păstrată în punci sau recipiente de plastic.

________________________________

Cum se cultivă iarba de grâu acasă

Informații în acest articol

____________________________________

Surse bibliografice:

1. Bar-Sela G., Cohen M, Ben-Arye E, Epelbaum R., The Medical Use of Wheatgrass: Review of the Gap Between Basic and Clinical Applications, Mini Reviews in Medicinal Chemistry. 2015: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26156538

2. Dr. Edward Group DC, Global Healing Center, 10 Amazing Benefits of Chlorophyll: https://www.globalhealingcenter.com/natural-health/10-amazing-benefits-of-chlorophyll/

3. Hippocrates Health Institute, Wheatgrass: The Green Miracle: https://hippocratesinst.org/wheatgrass-the-green-miracle

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.