Ardei Iute – Beneficii Pentru Inimă, Sânge şi Siluetă

Majoritatea dintre noi avem interdicţie la condimente şi ne ferim de ele în dieta zilnică. Însă nu ştim că unele alimente picante au beneficii suprinzătoare asupra corpului nostru. Ardeiul iute este poate cel mai sănătos condiment conform studiilor medicale recente. Ardeiul iute este hrană vie pentru sânge, antidot puternic pentru cancer şi remediu incredibil pentru hipertensiunea arterială.

ardei iute beneficii

Ardeiul iute şi sistemul circulator

Substanţele pe care ardeiul iute le conţine alimentează elementele din structura celulară a vaselor de sânge, curăţă arterele, stimulează circulaţia sangvină la nivelul întregului organism, prevenind în mare măsură formarea cheagurilor de sânge.

Ardeiul iute şi hipertensiunea

Consumul frecvent de ardei iute se pare că ne protejează inima de boli grave, cel puţin aşa spun cercetătorii americani. Riscul accidentelor vasculare şi a atacului de cord este mai mic la persoanele care includ ardeiul iute în mesele lor. Acest condiment natural reduce nivelul colesterolului rău din sânge şi a gliceridelor, echilibrează tensiunea arterială şi stopează un atac de cord în câteva secunde. Mai mult, ardeiul iute are de asemenea capacitatea de a preveni embolia pulmonară.

Ardei iute pentru stomac

Unii spun că ardeiul iute este un aliment declanşator al ulcerului gastric. Pe de altă parte, alte studii afirmă exact contrariul: cum că ardeiul iute chiar combate apariţia problemelor de la nivelul stomacului, datorită capacităţii de distrugere a bacteriilor ingerate şi de refacere a ţesutului stomacal, prin vindecarea leziunilor. Dincolo de asta, ardeiul iute stimulează secreţia sucurilor protective din stomc, acţiune care ţine departe ulcerul şi gastrita. Ardeiul iute acţionează şi la nivelul tractului intestinal, prin facilitarea procesului de eliminare a fecalelor.

Ardeiul iute ajută la slăbit

Pierderea kilogramelor este unul din domeniile în care ardeiul iute lucrează cel mai bine. Senzaţia de căldură pe care o simţim atunci când mâncăm ardei iute vine tocmai din faptul că acest condiment arde grăsimile şi caloriile, eliberând mai multă energie pentru organism. Ardeiul iute este un leac minunat pentru stimularea metabolismului şi eliminarea surplusului de kilograme.

Ardeiul iute – calmant natural pentru durere

Capsaicina conţinută de ardeiul iute este un leac natural împotriva durerilor de cap, durerilor de muşchi sau de oase. Simptomele steoartritei, artritei reumatoide şia alte boli inflamatorii pot fi ameliorare cu ardei iute.

Alte indicaţii terapeutice si beneficii ale ardeiului iute:

• Răceală
• Congestii nazale, afecţiuni respiratorii, astm
• Ateroscleroză
• Diabet zaharat
• Cancer de colon, de prostată, de plămâni, de pancreas
• Leziuni ale nervilor – neuropatie diabetică
• Psoriazis
• Degerături

Ceai de Ardei Iute

Ceaiul de ardei iute se bea în caz de dureri în gât, amigdalită, laringită sau răceală. Se prepară dintr-o linguriţă de seminţe de ardei iut, o feliuţă de lămâie, miere şi o jumătate de cană de apă clocotită. Se lasă la infuzat 10-15 minute. Se consumă de regulă dimineaţa, cu înghiţituri mici.

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.