Păpădia – Proprietăţi Terapeutice Excepţionale: 10 Boli Tratate

Magnifica păpădie, delicată printre firele de iarbă, gingaşă la atins dar puternică în boli, a devenit o afacere pentru farmaciile naturiste moderne. Deşi pare o simplă buruiană, păpădia se dovedeşte a fi un depozit uriaş de proprietăţi vindecătoare. Dar în ciuda beneficiilor pe care le oferă sănătăţii, păpădia este mai populară ca plantă sau floare ornamentală decât ca medicament.

papadia

Păpădia (Taraxacum officinalis)

Păpădia – Proprietăţi

Păpădia (Taraxacum officinalis) este bogată în vitamina A, C, fier, calciu, potasiu şi substanţe detoxifiante puternice, fapt care explică includerea ei în tratamentele depurative, detoxofiante, sau în curele de slăbire şi de întărire a imunităţii sau a inimii.

1. Anemie

Păpădia are un nivel relativ bun de fier, vitamine și proteine. În timp ce fierul este parte integrantă a hemoglobinei din sânge, vitamina B și proteinele sunt esențiale pentru formarea celulelor roșii și alte componente ale sângelui. Păpădia îi ajută pe anemici să îşi menţină starea de sănătate sub control.

2. Tulburări hepatice, biliare

Păpădia poate ajuta ficatul în multe feluri: îi stimulează funcţia, protejează de îmbătrânire şi de hemoragii. Mai mult, păpădia ajută la menținerea fluxului biliar la un nivel optim, stimulând în același timp ficatul și digestia.

3. Icter

Păpădia reglează producţia de bilă, stumulează urinarea şi ajută la eliminarea excesului de bilă, luptă împotriva infecțiilor virale şi este mult mai benefic când sunt asociat cu sucul de trestie de zahăr. Lipsa de zahăr poate duce la oboseală extremă sau slăbiciune. În caz de infecţii, păpădia ajută la creşterea nivelului de energie.

4. Hipertensiune

Deasa urinare este un mod eficient de scădere a tensiunii arteriale. De fapt, cele mai multe dintre medicamente antihipertensive moderne sunt bazate pe acest fenomen. Sucul de păpădie, prin puterea diuretică extraordinară crește cantitatea şi frecvenţa de urinare, contribuind la scăderea tensiunii. Fibrele din păpădie sunt de asemenea utile în reducerea colesterolului.

5. Diabet zaharat

Sucul de păpădie este ușor amar la gust, dar are proprietăţi semnificative de reducere a nivelului de zahăr din sânge, la fel ca toate substanțele amare. Seva păpădiei ajută persoanele cu diabet zaharat prin stimularea producției de insulină din pancreas, păstrând astfel un nivel al zahărului din sânge scăzut. Având efecte diuretice prin propria ei natură, păpădia crește frecvenţa de urinare la cei cu diabet zaharat şi contribuie astfel la eliminarea excesul de zahăr din organism.

6. Afecţiuni urinare

Păpădia este un diuretic extraordinar, care favorizează eliminarea depozitelor de substanțe toxice din rinichi și de la nivelul tractului urinar. proprietățile dezinfectante ale păpădiei inhibă de asemenea microbii din sistemul urinar.

7. Sănătatea oaselor

Păpădia conţine foarte mult calciu, un element esențial pentru creșterea și tăria oaselor. De asemenea, antioxidanţii vitamina-C și luteolina din păpădie protejează oasele de osteoporoză, fracturi şi alte boli legate de vârstă. Această deteriorare a masei osoase odată cu înaintarea în vârstă este inevitabilă, din cauza radicalilor liberi. Preparatele din păpădie creşte densitatea osoasă şi întăreşte oasele fragile şi slăbite.

Păpădia (Taraxacum officinalis)8. Îngrijirea pielii

Laptele de păpădie este util in tratarea bolilor de piele cauzate de infecţii microbiene și fungice. Acest tratament este alcalin și are proprietăți germicide, insecticide și fungicide. Se recomandă evitarea contactului cu ochii. Se aplică pe eczeme şi alte afecţiuni ale pielii, fără riscul de a provoca efecte secundare sau tulburări hormonale.

9. Acnee

Înainte de a ști cum se tratează acneea trebuie să știm care îi este cauza. Acneea apare de obicei in timpul adolescenţei, atunci când organismul suferă multe schimbări fiziologice și hormonale. În timp, dereglările hormonale pot provoca depuneri de substanțe toxice în organism.

Aceste toxine sunt eliminate odată cu transpiraţia prin glandele sudoripare sau glandele sebacee de la nivelul pielii, provocând acneea.

Sucul de păpadie este un detoxifiant, diuretic, stimulent şi antioxidant remarcabil. Aceste 4 proprietăți îl fac un tratament excelent pentru acnee.

10. Cancer

Antioxdidanţii din păpădie educ efectul radicalilor liberi (agenții cauzatori de tumori maligne) , reducând astfel riscul de cancer.

Alte beneficii

În trecut, păpădia a fost folosită pentru a trata scorbutul, dispepsia, infecţii la stomac, intestine sau în sistemul urinar.

1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *

DESCARCĂ APLICAȚIA Android app on Google Play