REMEDII naturiste pentru persoanele afectate de SUPRASOLICITARE corporală sau mentală

Oboseala este unul din “simptomele” care îl caracterizează cel mai bine pe omul modern, implicat în tot felul de proiecte și lucrări suprasolicitante atât la nivel fizic, cât și psihic. Am selectat câteva remedii naturale din recomandările terapeutei Maria Treben, care pot fi utile celor afectați de oboseală corporală sau mentală mare.

Soluția cea mai bună este însă găsirea unui echilibru între programul de muncă și orele de odihnă, astfel încât suprasolicitatea să nu apară dintru început.

Sunătoare

Sunătoare

Maria Treben recomandă în cazul unei suprasolicitări fizice, o cură cu ceai de sunătoare. Se beau câte 2-3 căni pe zi. Se folosește 1 linguriță de plante la 1 cană cu apă clocotită. Se lasă la infuzat 30 de secunde, apoi se strecoară. Ceaiul se bea cu înghițituri rare.

Ceaiul de sunătoare este benefic și în caz de nervozitate, apărută ca urmare a oboselii corporale sau mentale.

Tătăneasă și mușețel

Dacă oboseala se resimte mai acut la nivelul picioarelor, pot fi de folos compresele cu tătăneasă.

Se pune 1 lingură de plantă într-un vas cu 1 cană de apă fierbinte și puțin ulei. Se amestecă bine și se întinde pasta obținută pe o bucată de pânză curată. Compresa caldă se aplică pe membrele afectate și se leagă/fixează bine cu o pânză curată, încălzită.

Oboseala membrelor poate fi înlăturată și cu ajutorul uleiului de mușețel. Acesta se prepară în casă din flori proaspete. Acestea se pun într-un borcan de sticlă și peste ele se toarnă ulei, cât să le acopere. Se lasă la macerat 3 săptămâni, într-un loc călduros. Se ung picioarele cu acest ulei seara, înainte de culcare.

Ventrilică

În cazul în care suprasolicitarea este de natură psihică și se manifestă prin nervozitate, poate fi de leac ceaiul de ventrilică (cunoscută și sub numele de șopârlaiță). Se prepară asemenea ceaiului de sunătoare. Se bea 1 cană de ceai seara, înainte de culcare, cu înghițituri rare.

Ventrilică

Terapeuta Maria Treben scrie într-una din cărțile sale că ventrilica are o forță vindecătoare extraordinară în ceea ce privește stările de nervozitate cauzate de stresul de la locul de muncă.

Mai mult, ea recomandă ceaiul de ventrilică și pentru întărirea memoriei.

Pentru o reducere rapidă a stării de oboseală și epuizare se poate folosi bitterul suedez. Se diluează cu puțină apă și se aplică pe frunte, pe tâmple, pe pleoapele închise și după urechi.

Sursă: „Plante Medicinale din Grădina Domnului”, Maria Treben

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *

DESCARCĂ APLICAȚIA Android app on Google Play