BENEFICIILE miraculoase ale plantei ALOE VERA, dovedite ȘTIINȚIFIC în ultimii zeci de ani

Cercetătorii de la Universitatea Qassim din Arabia de Sud au realizat recent (2015) o recenzie pe mai multe studii efectuate pe aloe vera și rolul terapeutic al acestei plante în menținerea sănătății, prevenirea și tratarea bolilor.

Aloe vera conține o pleiadă de compuși chimici cu implicații importante în tratamentul bolilor: vitamine, minerale, enzime, zaharuri, fibre alimentare, compuși fenolici, aminoacizi, saponine, acid salicilic și antioxidanți.

Aloe Vera

A demonstrat proprietăți antioxidante, antitumorale, imunomodulatoare și antiinflamatoare. Datorită conținutului de emodin, aloină (barbaloină) și antracen, aloe vera previne cancerul. Potrivit studiilor, aloe vera joacă un rol important în controlul dezvoltării tumorilor, prin modularea căilor genetice și stimularea sistemului de apărare antioxidant.

Aloe vera are un rol deosebit de importat în sănătatea sistemului imunitar prin creșterea viabilității celulare a macrofagelor și a apărării împotriva patogenilor.

Are de asemenea efecte antimicrobiene și antibacteriene. Studiile au arătat că aloe vera inhibă creșterea Stafilococului auriu și a mai multor bacterii populare: E. coli, Pseudomonas aeruginosa și Salmonella typhi.

Aloe vera este unul din cele mai bune remedii împotriva inflamațiilor interne și a umflăturilor.

Studiile au arătat că aloe vera conține substanțe cu efecte hipoglicemiante și ajută la controlul diabetului și a simptomelor asociate.

Un alt domeniu în care aloe vera s-a dovedit utilă este cel al sănătății ficatului. Această plantă a demonstrat efecte hepatoprotectoare, îndeosebi împotriva toxicității indusă de tetraclorura de carbon.

Aloe vera are proprietăți laxative și anti-ulceroase. Ajută la controlul secrețiilor gastrice, reduce inflamația gastrică, inhibă ulcerul peptic și reduce dimensiunile ulcerului.

La nivelul pielii, aloe vera are efecte anti-îmbătrânire. Un studiu recent a arătat că această plantă este implicată în producția de colagen și elastină – două substanțe care mențin elasticitatea pielii și previn formarea ridurilor (mod de utilizare).

Alte beneficii:

– stimulează digestia
– ajută la cicatrizarea leziunilor ulcerului gastro-duodenal
– combate Helicobacter pylori
– protejează ficatul
– ajută în hepatitele A, B și C
– stimulează secreția de interferon
– stimulează funcția ficatului, bilei și rinichilor
– reglează metabolismul general
– ajută în diabetul de tip 1 și 2
– reduce doza de insulină necesară
– stimulează circulația sangvină și limfatică

Atenție! Nu consumați frunzele de aloe vera întregi, din cauza conținutului de latex (sucul galben de sub coajă). Acesta trebuie îndepărtat. Consumat în doze de 1 g pe zi, mai multe zile la rând, poate fi fatal.

Sursă: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4557234/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.