Suc de Morcovi – Beneficii, Tratamente şi Preparare

Este injust să numim morcovul o simplă legumă, când el este de faptul un medicament complet, un remediu naturist senzaţional pentru o mulţime de boli. Sucul de morcov conţine un cocktail magnific de vitamine – B1, B2, B6, C, D, E, G, H, K şi PP şi minerale – fier, potasiu, calciu, magneziu, şi fosfor.

tratamente cu suc de morcovi

Beneficiile sucului de morcov

Ne-ar trebui câteva pagini bune pentru a etala toate virtuţile terapeutice ale sucului de morov. Dincolo de beneficiile senzaţionale pe care le aduce ochilor şi pielii, sucul de morcov acţionează miraculos asupra întregului organism.

• Protejează retina ochiului şi previne cataracta
• Îmbunătăţeşte vederea şi tratează afecţiunile oculare, respiratorii şi infecţioase
• Tratează şi previne avitaminozele şi demineralizarea
• Reîntinereşte celulel, creşte imunitatea şi puterea de apărare a organismului contra infecţiilor
• Creşte numărul globulelor roşii si produce hemoglobină
• Stimulează ficatul şi combate gastrita şi ulcerul gastroduodenal
• Vindecă rănile intestinale şi tratează intoxicaţiile alimentare
• Reduce colesterolul din sânge, previne bolile de inimă, scade riscul accidentelor vasculare cerebrale
• Previne şi chiar tratează cancerul de colon, pulmonar, etc
• Întinereşte pielea şi cicatrizează rănile

Tratamente cu suc de morcovi

1. Imunitate şi remineralizare – se beau 100-300 ml de suc de morcov pe zi, dimineaţa, pe stomacul gol.

2. Afecţiuni pulmonare (astm bronşic, tuberculoză) – se bea suc de morov în combinaţie cu lapte dulce.

3. Afecţiuni digestive (diaree, viermi intestinali, afecţiuni hepato-biliare, gastrite, ulcer, hemoragii) – se beau câte 100 ml de suc de morcov pe zi, timp de 3 săptămâni.

4. Boli de rinichi, ficat şi bilă (regenerarea ficatului, hepatită, ciroză) – se bea câte un litri de suc de morov pe zi.

5. Inimă (hipertensiune, ateroscleroză, diabet) – se bea suc de morcov cu spanac (300 ml cu 180 ml) pentru stimularea circulaţiei sângelui, formarea hemoglobinei şi scăderea glicemiei.

6. Răni (eczeme, infecţii ale pielii, iritaţii, acnee, furunculoză, afecţiuni bucale, protecţie raze UV, piele uscată, bronz strălucutor) – se bea suc de morov cu miere de albine, câte 100 ml/g fiecare.

7. Suc de morcov pentru slăbit – se beau câte 200 ml de suc de morcov cu lămâie şi miere, de 3 ori pe zi, timp de 3-7 zile, înainte de mesele zilei.

Cum se consumă sucul de morcov?

Sucul de morcov se bea proaspăt preparat. Nu se foloseşte capătul verde al morcovului, deoarece poate irita stomacul.

Cura cu suc de morcov poate dura 3 săptămâni, urmate de o pauză de 7 zile. Se beau câte 200 ml de suc dimineaţa, pe stomacul gol. În cazul bolilor mai grave se poate consuma şi câte un litru de suc pe zi. Dacă se consumă pe o perioadă nelimitată, se recomandă o doză zilnică maximă de 50 ml. În asociere cu alte sucuri de legume, se pot consuma 400-600 ml suc pe stomacul gol.

Cum se prepară sucul de morcovi?

Există multiple reţete cu suc de morcovi, una mai bună ca alta. În principiu, se curăţă morcovii de coajă cu o periuţă şi se storc prin aparatul de stors fructe sau se pun la robot. Se pot adăuga portocale, mere sau sfeclă roşie. La urmă se adaugă o linguriţă de miere sau lămâie.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

3 comentarii

  1. DA SUPER,DAR SI GUSTOS SI SANATOS IN ACELAS TIMP

  2. BENEFICIILE SUNT EXCELENTE -multumesc !

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.