Miere de Mană – Beneficii şi Indicaţii Terapeutice

Există o mulţime de soiuri de miere de albine: de salcâm, de tei, de păpădie, polifloră, şi aşa mai departe. Mierea de mană este un suc produs nu din nectarul florilor, ci abosrbit de pe frunzele, ramurile sau tulpinile copacilor de pădure, în special conifere: brad, pin, molid, sau stejar şi arţar. Mierea de mană mai este culeasă şi de pe frunzele de porumb sau secară.

Cuprins

Miere de mană – Proprietăţi şi aspect

Mierea de mană de pădure, sau extraflorală este brună-verzuie sau negricioasă, vâscoasă, cu gust dulce caramelizat. Când se cristalizează, mierea de mană capătă o culoare mai deschisă. Mierea de mană este o sursă de sănătate pură pentru organismul uman.

miere de mana

Un miracol pentru sănătate

Mierea de mană este un antibactericid puternic şi un imunostimulator extraordinar. Conţine de 20 de ori mai multe vitamine şi săruri minerale decât mierea de albine culeasă din flori şi acestea sunt mult mai uşor asimilate de corp decât cele din mierea florală. Apiterapeuţii recomandă mierea de mană în diferite tratamente naturiste, toate cu rolul de a fortifica organismul la nivel complet şi de a-l proteja împotriva bolilor, mai ales a infecţiilor. Se poate combina cu ale produse apicole, pentru efecte mai puternice: polen, propolis sau lăptişor de matcă.

Creşte imunitatea

Datorită conţinutului ridicat de substanţe bioactive, mierea de mană este un medicament puternic pentru sistemul imunitar. Este recomandată mai ales în tratarea anemiei, spasmofiliei şi infecţiilor respiratorii.

Întăreşte oasele şi previne osteoporoza

Acest tip de miere conţine calciu şi săruri de magneziu cu rol în întărirea oaselor, tratarea afecţiunilor articulare şi prevenirea osteoporozei la adulţi şi vârstnici.

Combate infecţiile

Mierea de mană este un ingredient indispensabil în tratamentul bolilor infecţioase, cum sunt cele care afectează intestinul gros sau stomacul (afecţiuni gastro-intestinale, rahitism la copii). Mierea de mană este un puternic detoxifiant natural al organismului, cu rol în eliminarea impurităţilor în profunzime.

Tratează problemele tenului şi pielii

Pentru tratarea tenului cu probleme, se recomandă în special mierea de mană de brad. Se pot consuma câte 6 linguriţe pe zi de miere de mană de brad pentru tratarea acneei provocate de tulburările hormonale. Este un leac minunat şi pentru persoanele constipate, întrucât ajută la eliminarea toxinelor acumulate de organism.

Se pot prepara măşti de faţă din câteva linguriţe de miere de mană de brad şi infuzie de coajă de salcie pentru ten îmbătrânit sau pori deschişi.

 Cumpara de aici [wcepe_products ids=’10506′ button=’Cumpără aici’]

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.