Leac din FLORI de PRUN pentru ATEROSCLEROZĂ și TROMBOFLEBITĂ
Florile de prun sunt remedii mai puțin cunoscute la noi. Se culeg primăvara, când pomii sunt în plină floare.
În medicina chineză, acestea sunt utilizate ca remediu pentru paraziți, ulcer și alte probleme digestive. Ceaiul de flori de prun este un purgativ natural foarte eficient.
Leac din flori de prun – rețetă
Ingrediente
• 1 lingură de flori de prun
• 1 cană de lapte de capră
• 1 linguriță de miere de albine
Preparare
Laptele de capră trebuie să fie proaspăt. Acesta se pune la fiert și se lasă să dea câteva clocote bune. Se toarnă apoi într-un ibric și se adaugă florile de prun. Se pune capacul și se lasă la infuzat vreme de 10 minute.
Laptele se strecoară, iar florile de prun se aruncă. Când laptele s-a răcorit, se adaugă mierea de albine și se amestecă până când aceasta se dizolvă.
Laptele infuzat cu flori de prun se bea călduț, câte 2 căni pe zi: una dimineața, pe stomacul gol, și una seara, înainte de culcare.
Pentru rezultate bune, se recomandă o cură de 10 zile.
Nu doar florile prunului, ci și fructele ca atare ajută la scăderea colesterolului. Prunele sunt foarte bogate în fibre, substanțe care, pe lângă faptul că stimulează digestia și reglează tranzitul intestinal, ajută la eliminarea colesterolului.
Antioxidanții conținuți previn oxidarea colesterolului LDL, formarea plăcilor arteriale și progresia aterosclerozei.
Studiile au arătat de asemenea că prunele sunt fructe valoroase în lupta contra obezității, a diabetului și a bolilor cardiovasculare.
Prunele se pot consuma ca atare, în stare proaspătă, iar pentru efectul lor laxativ, se pot administra sub formă de smoothie (mixate în blender cu puțină apă).
Surse articol:
1. „Leacuri Mănăstirești, Terapii Pentru Trup și Suflet”, Mariana Borloveanu
2. http://www.proflowers.com/blog/medicinal-flowers-and-uses