ROSTOPASCA – un remediu excelent pentru FICAT, DIGESTIE și BILĂ

Rostopasca este una din plantele medicinale înzestrate cu proprietăți vindecătoare din cele mai diverse, fiind utilizată inclusiv în tratarea cancerului și a tumorilor. Nu în mod întâmplător a fost numită „darul cerului”.

Are o acțiune binefăcătoare extraordinară asupra sistemului digestiv, asupra ficatului și bilei. Medicul elvețian Paracelsus folosea această plantă pentru a trata boli de ficat, de fiere și de bilă, comparând seva portocalie din tulpina ei cu secreția biliară umană.

Rostopască

Rostopască

Terapeuta austriacă Maria Treben spune că rostopasca, folosită în formă homeopatică, este un remediu de încredere pentru afecțiunile hepatice grave. O recomandă de asemenea în bolile renale și biliare.

Moduri de utilizare

Acțiunea ei tămăduitoare se datorează îndeosebi forței sale depurative. Rostopasca ajută atât la curățarea sângelui, cât și a ficatului.

• Probleme digestive

În caz de indigestie sau sindrom dispeptic (care cuprinde mai multe simptome, precum senzație de greață în stomac, greutate sau plenitudine abdominală, balonare după masă, greață, stomac nervos), se poate încerca un tratament cu tinctură de rostopască.

Se ia câte ½ linguriță de tinctură, de 4 ori pe zi, cu 10 minute înainte de masă, diluată în 100 ml de apă. Cura durează 21 de zile.

În spasme digestive, se ia câte 1 linguriță, de 3-4 ori pe zi, atunci când apar simptomele.

• Boli de ficat

Se ia câte 1 vârf de cuțit de pulbere, de 4 ori pe zi. Se fac cure de 3 săptămâni, cu o pauză de 1 săptămână între ele.

• Icter

Maria Treben recomandă următoarea rețetă: se pun 30 g de rostopască (cu tot cu rădăcini) la macerat în 500 ml de vin alb și se lasă 1-2 ore. Se strecoară și se bea cu înghițituri mici.

• Dischinezie biliară, prevenirea pietrelor la bilă

Se ia câte 1 vârf de cuțit de pulbere de rostopască, de 3 ori pe zi (dimineața, la prânz și seara, cu o pauză de 5-6 ore între doze). Se ține o cură de o lună de zile, și se poate repeta după o pauză de 10 zile.

Cum și când se culege rostopasca

Rostopasca se culege începând cu luna mai, când planta înflorește. Mai multe informații despre modul de recoltare și uscare puteți citi în acest articol.

→ Cum se obține pulberea de rostopască

Tulpinile de rostopască (recoltate din natură, procurate din piață sau de la magazinele naturiste) se macină prin râșnița electrică de cafea cât mai fin. Pulberea se cerne printr-o sită fină și se păstrează în borcane de sticlă cu capac. Se poate folosi în cel mult 3 săptămâni de la măcinare. După aceea nu mai este eficientă.

Tinctura de rostopască se poate procura de la magazinele naturiste, sau se prepară acasă, din pulbere de rostopască. Se pun 15 linguri de pulbere într-un borcan de sticlă și se toarnă 400 ml de alcool alimentar de 50 de grade. Se închide cu capacul și se lasă 14 zile la macerat. Se strecoară în sticluțe brune (de la tincturi vechi).

Contraindicații și precauții

Depășirea dozei de 4 g de plantă uscată pe zi poate cauza tulburări digestive și respiratorii. Administrată în doze și mai mari, rostopasca poate cauza probleme cardiace și paralizie temporară.

Dacă în timpul tratamentului cu rostopască apar reacții adverse, precum greață, pierderea apetitului, urină roșie, cornee galbenă sau mărirea ficatului, acesta se va întrerupe. La unele persoane sensibile, rostopasca poate cauza tulburări ale ficatului.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

3 comentarii

  1. Atenție totuși.. În cantitate mare este otrăvitoare scrie în cartea Maria Treban..

  2. Adevarată minune a naturii. O sursa de sănătate atãt in uz intern cât și extern!

  3. Campioana tuturor remediilor!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.