Rădăcina de Brusture în Cosmetica Naturală

Brusturele este o plantă ghimpoasă care nu pare să aibă o contribuţie aparte în viaţa noastră. Îl vedem pe câmpuri, accesibil tuturor celor care ştiu să-i utilizeze proprietăţile miraculoase. Ştim că Rădăcina de Brusture ajută la detoxifierea organismului, ameliorează problemele de constipaţie, vindencă cistita, artrita reumatoidă şi echilibreză glicemia. Nu multă lume cunoaşte că Rădăcina de Brusture este un minunat remediu în cosmetica populară. Naturaliştii tradiţionali recomandă această plantă în special în tratarea diferitelor probleme care ţin de frumuseţea tenului şi a părului.

Brusturele poate fi întrebuinţat la adevărata lui valoare numai sub formă uscată. Rădăcina conţine o gamă bogată de vitamine şi substanţe nutritive de o mare însemnătate pentru organismul nostru. Brusturele se culege toamna şi se lasă la uscat. Se foloseşte ca agent diuretic şi purificator al sângelui, în special sub formă de ceai.

Rădăcina de Brusture în Cosmetica Naturală

Rădăcina de Brusture în Cosmetica Naturală

Tratamente interne

Rădăcina de Brusture are un rol benefic asupra sănătăţii pielii şi de aceea doamnele şi domnişoarele care preferă să folosească ingrediente naturale aleg această plantă. Se poate folosi sub formă de decoct în tratarea a diferite afecţiuni ale pielii, ca de pildă dermatite, eczemele, acneea sau seboreea. Furunculoza este o altă afecţiune care poate fi remediată cu ajutorul consumului intern de ceai de Rădăcina de Brusture. Este de asemenea recomandat sub formă de decoct în reumatism, gută sau probleme ale aparatului urinar.

În cosmetică, Rădăcina de Brusture se poate utiliza sub formă de decoct fierbinte împotriva căderii părului, a mătreţii şi a mâncărimilor. Se masează pielea capului de 2-3 ori pe săptămână după spălare.

Sursă Imagine: sanatate.bzi.ro

Sursă Imagine: sanatate.bzi.ro

Tratemente externe

Aici vorbim de o capacitate mai mare de utilizare a Rădăcinii de Brusture. Poate fi folosită ca pulbere mai ales în repararea ţesuturilor pielii. Consumul de ceai de Brusture ajută la purificarea organismului, fapt care conduce în mod implicit şi la curăţirea şi menţinerea sănătăţii pielii. Din rădăcina proaspătă se pot face măşti faciale. Personele care doresc să trateze problema supărătoare a coşurilor şi a punctelor negre pot încerca comprese locale cu infuzii de Rădăcină de Brusture.

Această plantă se bucură de un real succes şi în ceea ce priveşte sănătatea părului şi a scalpului. Pentru uz extern, se poate folosi câte o mască hrănitoare: o lingură de ulei de brusture, o linguriţă de miere, un gălbenuş proaspăt, două linguriţe de şampon şi două linguri de suc de ceapă. Această mască se întinde pe pielea capului şi se ţine două ore. Este bine să se acopere capul cu un celofan sau prosop. Ajută în special în tratarea căderii părului. Uleiul şi capsulele de brusture ajută la reglarea glandelor sebacee şi se poate folosi zilnic pentru tratarea tenului acneic sau a părului gras. Uleiul se poate aplica seara, şi după un uşor masaj se lasă toată noaptea. Pentru un ten curat se folosesc spălăturile cu ceai de brusture, dimineaţa şi seara.

Brusturele a fost folosit în vechime ca şi colorant pentru vopsit, pe bază de amestec natural cu coji de nucă, boz şi arin.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.