LEURDA îmbunătățește MEMORIA și starea bolnavilor cardiovasculari

Leurda este una din cele mai puternice plante medicinale. Are o forță depurativă remarcabilă pentru întregul organism.

În cartea sa, „Sănătate din Grădina Domnului”, botanista austriacă Maria Treben scrie despre leurdă că este un remediu excelent pentru memorie.

Leurdă - Remediu Pentru Memorie și Inimă

Leurdă – Remediu Pentru Memorie și Inimă

Ajută de asemenea la îndepărtarea stărilor de insomnie și a depresiei. Leurda ameliorează tulburările cardiace și indispozițiile cauzate de o tensiune arterială prea mare sau de arterioscleroză, precum amețeala (vertij), neliniștea și senzația de apăsare (la cap).

Mai mult, leurda are capacitatea de a combate ateroscleroza (formarea de plăci de grăsimi – colesterol, lipide).

Mod de utilizare

Maria Treben spune că leurda își pierde proprietățile și puterea vindecătoare prin uscare. De aceea este bine ca primăvara să profităm de abundența în care se găsește leurda și să o consumăm cât mai des, în stare crudă. Frunzele proaspete pot fi adăugate în salate, ciorbe, sucuri sau pateuri de post.

Leurda este o plantă extrem de prețioasă pentru farmacia casei, de aceea cât timp este în sezon trebuie să ne facem provizii pentru sezonul rece. O metodă bună de conservare a leurdei pentru perioada iernii este sub formă de tinctură.

Aceasta se poate prepara foarte ușor în casă. Se folosesc frunze proaspete sau bulbi tăiați mărunt. Acestea se introduc într-o sticlă sau într-un borcan de sticlă, pe trei sferturi. Nu îndesați plantele, ci lăsați-le în voie. Turnați peste ele rachiu de secară sau alcool alimentar de 38-40%, preferabil făcut în casă.

Închideți ermetic și lăsați leurda la macerat timp de 2 săptămâni, la loc călduros – undeva în bătaia soarelui sau aproape de aragaz.

Mod de administrare

Doza este de 10-15 picături de tinctură, de 4 ori pe zi. Picăturile se pun într-un pahar cu 100 ml de apă, se amestecă până se diluează și se bea.

Sursă articol: “Sănătate din Farmacia Domnului”, Maria Treben, Ed. Hunga Libri

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...

2 comentarii

  1. De unde putem cumpara seminte sau rasad

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.