USTUROIUL dezinfectează PLĂMÂNII și purifică SÂNGELE

Usturoiul are o forță terapeutică extraordinară. Este un adevărat elixir pentru cei care îl consumă zilnic. Studiile realizate în ultimii ani au arătat că acest aliment stimulează funcțiile imune și are proprietăți antifungice, antivirale, antibacteriene și antitumorale remarcabile.

Cercetătorii cred că acțiunea profilactică și terapeutică a usturoiului se datorează în mare parte bogăției de compuși organosulfurici, care acționează ca o armură de protecție a organismului împotriva bolilor și a diferitelor tulburări.

Usturoi Beneficii

Usturoi Beneficii

Usturoiul este un adaos extrem de importat pentru dieta omului modern, deoarece reduce riscul bolilor cardiovasculare, are un impact important asupra concentrației de glucoză în sânge și previne cancerul. Consumul regulat de usturoi ajută la scăderea tensiunii arteriale și a trigliceridelor.

Dr. Marc Bosquet scrie în una din cărțile sale că usturoiul este un antiseptic natural, cu efecte dezinfectante îndeosebi asupra plămânilor și purificatoare asupra sângelui.

Usturoiul este un bun stimulent pentru circulația sangvină. Deși scade tensiunea, persoanele care au tensiunea normală sau mai mică decât în mod normal, nu trebuie să se teamă, deoarece usturoiul are mai degrabă un efect reglator, fiind un medicament 100% natural și nu sintetic.

Cu toate acestea, la unele persoane cu tensiunea normală pot să apară stări specifice scăderii tensiunii după consumul de usturoi.

Pentru a avea parte de beneficiile sale terapeutice, usturoiul trebuie consumat pe cât posibil în stare proaspătă, crud.

Contraindicații

Usturoiul este contraindicat persoanelor cu diabet care iau medicamente, deoarece scade glicemia, persoanelor care suferă de artrită reumatoidă acută (poate crește autoimunitatea) și persoanelor pregătite pentru un transplant de organe.

Usturoiul nu trebuie consumat nici înainte, nici imediat după o intervenție chirurgicală, travaliu sau naștere, deoarece crește riscul sângerărilor. Același lucru este valabil și pentru femeile gravide, înainte

Trebuie stabilită o doză adecvată de usturoi pentru persoanele cu boli grave de ficat sau de rinichi.

Usturoiul are o acțiune antitrombotică, de aceea trebuie folosit cu precauție de pacienții care iau medicamente sau remedii anticoagulante.

__________________________________________________________________________________________

Surse articol:
„500 de Rețete Naturale Pentru Sănătate și Frumusețe”, dr. Marc Bosquet
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19253339
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4103721/
http://www.herballegacy.com/Porritt_Contra.html

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

2 comentarii

  1. Mancam usturoi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Dezinfecteaza plamanii? Wow! Infectia plamanilor se numeste pneumonie, e ceva grav si se trateaza cu antibiotic. Usturoiul doar va imputi respiratia in caz de pneumonie.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.