Frunza SALVIEI seamănă izbitor cu LIMBA umană. Să fie doar o coincidență sau o legătură medicală?

Înțelepții vremii spun că există câte o plantă pentru fiecare boală, iar cercetătorii au descoperit că unele alimente seamănă izbitor cu anumite organe ale corpului.

Dincolo de această asemănare la nivelul formei, culorii sau texturii, aceste alimente au și efecte binefăcătoare asupra organului respectiv.

Salvia - Afecțiunile Gurii

Salvia – Afecțiunile Gurii

De pildă, rodia corespunde din punct de vedere „anatomic” și medical cu ovarul feminin, astfel încât cercetătorii au numit acest fruct „ovarul de rezervă”. Nucile corespund creierului uman, avocado – uterului, morcovul – irisului, țelina – oaselor, roșiile – inimii, ciupercile – urechilor și ghimbirul – stomacului.

Dacă ne vom uita atent la frunzele salviei, vom vedea că textura lor catifelată aduce foarte mult cu textura limbii umane. Nu este de mirare că salvia este folosită din vechime pentru tratarea afecțiunilor gurii și gâtului, precum infecții sau gingivită.

Proprietăți terapeutice

Există și o explicație științifică: salvia este foarte antibacteriană și antiinflamatoare. Este un remediu străvechi pentru tuse, dureri în gât, laringită, faringită, amigdalită, ulcerații ale gâtului și halitoză (mirosul neplăcut al gurii).

O echipă de cercetători germani au investigat efectele salviei asupra faringitei virale acute (o inflamație virală a faringelui, manifestată prin durere în gât). Au observat că sprayurile de gură pe bază de extract de salvie au ameliorat durerea la pacienții cu faringită.

Coloniștii foloseau salvia pentru răceli și febră în timpul iernilor. Ceaiul de salvie cu lămâie, îndulcit cu puțină miere poate fi un remediu eficient pentru tuse și dureri în gât. Folosit sub formă de inhalație, poate ajuta la desfundarea nasului înfundat, iar sub formă de gargară, poate fi folosit pentru gingivită, gingii dureroase sau dureri în gât.

Persoanele cu boli inflamatorii precum astm, artrită sau acnee inflamatorie pot beneficia de asemenea de efectele binefăcătoare ale salviei. Planta conține luteolină și acid rozmarinic, doi compuși cu proprietăți antiinflamatoare puternice, care inhibă o enzimă (TBK1) implicată în dezvoltarea bolilor inflamatorii.

Surse articol:
http://www.healwithfood.org/health-benefits/sage-medicinal-salvia.php
http://www.anniesremedy.com/herb_detail52.php

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

9 comentarii

  1. Cum o folositi, ca frunza nu ca floare uscata?

  2. Salvia se poate folosi oricum si verde si uscata

  3. Sunt bine venite aceste remedii naturiste, multumim !

  4. Este foarte buna ptr bufeuri ptr femeile aflate la menopauza.Si bineinteles buna ptr infecti.

  5. Ma scuzați cum o preparati ?

  6. Da este o planta foarte benefica. Este o planta care atrage energie pozitiva in casa aduce spor. De aceeia se pune in casa langa o sursa de caldura si lumina. Se spune ca e binecuvantata de Maica Domnului sa fie de leac si ajutor pentru oamenii.

  7. O planta cu o aroma foarte puternic aromata si sanatoasa!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.