CIMBRIȘORUL reduce CRAMPELE stomacale și menstruale

Două mari femei cu experiență în lucrul cu plantele medicinale, Maria Treben și Hildegard von Bingen recomandau cimbrul pentru calmarea stomacului și a crampelor menstruale.

Cimbrul este o plantă binefăcătoare pentru luxații, atrofia musculară, reumatism, scleroză multiplă și paralizie. Băile cu cimbru ajută la întremarea copiilor slăbănogi, precum și la alungarea coșmarurilor la copii.

Cimbrișor

Cimbrișor

Călugărița Hildegard spunea că persoanele care beau dimineața cană de ceai de cimbru în loc de cafea pot simți beneficiile acestei plante asupra stomacului, sistemului respirator și asupra întregului corp.

Botanista austriacă Maria Treben spunea că în cazul spasmelor – crampe la burtă sau crampele din timpul menstruației – poate fi folosit cu succes cimbrișorul, atât intern, cât și extern. Ceaiul se prepară dintr-o linguriță de plantă și 1 cană cu apă clocotită. Se beau 2 căni pe zi, cu înghițituri mici.

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea de Științe Medicale Babol din Iran a arătat că cimbrul este la fel de eficient în reducerea severității durerilor și spasmelor menstruale la femeile cu dismenoree.

Spre deosebire de antiinflamatoarele sintetice, cimbrul nu produce probleme gastrointestinale precum ulcer, indigestie, constipație sau flatulență.

Pentru uzul extern, se umple o față mică de pernă sau un săculeț de pânză cu tulpini și flori de cimbrișor uscat și se coase la gură. Se încălzește în cuptor la foc mic, și se aplică pe regiunea afectată de crampe seara, înainte de culcare. Se lasă să acționeze peste noapte.

În această pernă se pot adăuga și alte plante, precum mușețel și coada-șoricelului, pentru a calma durerile cauzate de nevralgia facială. La fel de eficiente sunt pernele umplute cu tătăneasă, aplicate pe zonele încordate ale corpului.

Maria Treben recomandă de asemenea micul-bitter suedez pentru crampele severe la mâini și picioare, care pot cauza inclusiv paralizie. Se ia câte 1 lingură de bitter, de 3 ori pe zi, diluat cu puțină apă sau ceai. Se administrează o parte înainte de masă și o parte după masă.

Ceaiul de cimbru este benefic și pentru persoanele care sunt dependente de alcool. În acest caz, se bea treptat, câte 1 lingură la fiecare 15 minute. Ceaiul poate determina apariția unor reacții secundare: senzație de greață, vomă, diaree și transpirație excesivă.

Surse:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3992233/
„Plante Medicinale din Grădina Domnului”, Maria Treben

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. Uleiul de cimbrisor trateaza micoza picioarelor,daca nu stiati.Folosit de mine si da si rezultate.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.