Macerat din Coji de Ouă, Lămâie şi Miere: Cum se Face
Organismul nostru are o nevoie constantă de calciu pentru alcalinizarea sângelui. Sănătatea dinţilor, oaselor şi ţesuturilor depind de o cantitate optimă de calciu, pe care îl putem lua din alimente. Cojile de ou reprezintă o sursă minunată de calciu natural pe care îl putem extrage, digera şi asimila foarte uşor. Calciul din coaja de ou este miraculos pentru că acesta deţine o compoziţie chimică similară cu cea a dinţilor şi oaselor corpului uman.
Calciu din coji de ouă – Beneficii
Calciul extras din cojile de ou este o doză echilibrată pentru organismul nostru, datorită multitudinii de alte minerale conţinute. În urma unor studii efectuate în Japonia, s-a demonstrat că pulberea din coaja de ou administrată împreună cu Vitamina 3 are capacitatea de a trata şi preveni osteoporoza. Calciul din cojile de ou favorizează creşterea densităţii minerale osoase, şi mai mult decât atât, poate chiar restabili lipsa de calciu de la nivelul sângelui.
Specialiştii atrag atenţia că este indicat să se consume în special ouăle ecologice, de la păsările hrănite corespunzător, deoarece coaja acestora conţin cei mai mulţi nutrienţi benefici pentru sănătate.
Din coaja unui ou se poate obţine o linguriţă de pulbere, asta însemnând aproximativ 750 – 800 miligrame de calciu absorbabil. Aceeaşi pulbere conţine multe alte minerale importante pnetru sănătatea noastră: magneziu, fier, zinc, siliciu, cupru, mangan, sulf sau bor.
Cum se face calciu din coji de ouă
• Se spală cojile de ou cu apă călduţă şi se lasă la uscat
• Se sfărâmiţează bucăţi mici şi se macină prin râşniţa de cafea
• Pulberea astfel obţinută se depozitează într-un borcan de sticlă, închis ermetic, la loc uscat
• Din acest praf se ia câte o linguriţă pe zi, dizolvat în puţină apă
Cum se face maceratul din coji de ouă şi zeamă de lămâie
• Se pune o linguriţă de pulbere de coajă de ou într-un vas mic
• Peste pulbere se toarnă sucul de o lămâie proaspăt stoarsă
• Se amestecă până se face spumă
• Se lasă preparatul 6 ore la temperatura camerei pentru a-şi pierde din textura şi gustul nisipos
• Se ia câte o linguriţă pe zi ca atare, după care se bea apă
• Acest macerat se administrează doar în timpul meselor
• Pentru un efect maxim, se pot lua în paralel 400 mg de citrat de magneziu
Macerat din coji de ou şi miere
• Se spală cojile de ouă şi se lasă la uscat 2 zile
• Se mărunţesc şi se macină prin râşniţa de cafea până se face o făină
• Se adaugă pe rând într-o sticlă: o parte de pulbere de coji de ouă, 2 părţi de miere şi o parte de suc de lămâie (sau vin alb)
• Se amestecă ingredientele şi se toarnă compoziţia într-o altă sticlă, închisă ermetic
• Preparatul se lasă la macerat 7 zile, la loc răcoros, sau în frigider, pentru o valabilitatea de 6 săptămâni
• Preparatul se va agita de 2-3 ori pe zi
• Se ia câte o lingură de macerat, diluat în puţină apă sau ceai, de 3 ori pe zi, în timpul meselor principale
• Tratamentul se face 2 sau 4 săptămâni, urmat de o pauză de 1-2 săptămâni, apoi se poate relua
• Este un leac bun pentru lipsă de calciu, spasmofilie, tulburări de creştere, insuficienţă paratiroidiană, osteoporoză, paradontoză, fracturi de oase, sarcină şi alăptare.
Recomandări importante
Medicii spun că este bine ca în paralel cu administrarea de calciu să se ia şi magneziu, în cantităţi egale. Pentru tratarea hipocalcemiei sau spasmofiliei (tetania manifesta), este indicat să se urmeze mai întâi o cură cu magneziu, apoi cu calciu. Există şi persoane care au nevoie de mai mult calciu decâ magneziu, sau invers. Dozajul exact se va discuta cu medicul personal.
Cei care urmează un tratament cu peste 400 mg de calciu pe zi sunt sfătuiţi să îşi repartizeze dozele în mai multe reprize. Organismul nu poate absorbi 500 mg de calciu odată. De aceea se vor lua câte 150 mg la câteva ore, pe durata întregii zile. Pentru facilitarea absorbţiei calciului sau magneziului, este bine să se administreze câte o linguriţă de sare de mare pe zi.
Atenţie! Maceratul cu coji de ou, miere şi lămâie nu este indicat diabeticilor.
Interesanta si foarte util!
interesant!