Răceala la Burtă (Anexita) – Simptome şi Tratament Naturist

Printre cele mai comune boli ale femeilor se află şi anexita. În limbaj popular anexita se mai numeşte şi răceală la burtă sau răceala „jos”. Inflamaţiile de natură genitală apar foarte des la femeile tinere, una din patru fiind afectate de această problemă.

Răceala la Burtă sau Anexita - Simptome şi Tratament Naturist

Răceala la Burtă (Anexita) – Simptome şi Tratament Naturist

Răceala la ovare are la bază o inflamare a ovarelor sau a uterului, iar procesul de inflamare se desfăşoară foarte încet. Factorii de risc nu sunt foarte mari, însă în anumite cazuri, când răceala ovariană nu este tratată la timp, femeia poate fi privată de bucuria maternităţii. Infertilitatea este cea mai gravă consecinţă a anexitei netratate.

Anexita (răceala la ovare) – Simptome și cauze

Există două tipuri de anexită: acută şi cronică. În primul caz, pot să apară umlături şi roşeaţă, senzaţie de usturime şi mâncărime locală. La anumite femei răcelile la ovare pot fi însoţite de secreţii vaginale, frisoane, stare de febră şi vomă.

În alte situaţii, femeile atinse de anexită pot să acuze durere în zona abdomenului sau a pelvisului la mers, tensiune locală, tulburări menstruale şi urinare (sau senzaţie continuă de urinare).

Răceala la burtă este de multe ori provocată de microbi sau de bacteriile care se află în mod normal în vagin. Poate nu ştiai, dar spălăturile vaginale frecvente pot tulbura echilibrul florei vaginale, stimulând apariţia infecţiilor şi inflamaţiilor.

Anexita se poate lua şi prin contact sexual. Infecţiile genitale se transmit şi pot declanşa o astfel de inflamaţie. De aceea în astfel de cazuri este necesar ca ambii parteneri să urmeze un tratament. Intervenţiile chirurgicale asupra uterului şi de întrerupere a sarcinii pot de asemenea să cauzeze anexita.

Femeile răcesc deseori la burtă din cauza sensibilităţii la frig. Mersul desculţ pe gresie, pe ciment, pe pietre sau pe alt material rece este duce de multe ori la inflamarea ovarelor. Trebuie evitate expunerile la curenţi de aer şi expunerea abdomenului sau taliei la frig.

Reguli de igienă intimă la anexită

Când ai dureri de burtă din cauza răcelii la ovare, trebuie să acozi mai multă atenţie câtorva detalii: evitarea frigului, a loţiunilor intime parfumate, a tampoanelor interne şi a contactului sexual. Se vor folosi papaucii de casă, şosetele şi lenjeria intimă din bumbac.

Tratamente naturiste răceala la ovare

Înainte de începerea unui tratament naturist pentru anexită, este bine să se consulte un medic ginecolog. De multe ori, durerea de burtă cauzată de răcelile la ovare poate fi confundată cu durerea de apendicită, sau invers.

• Se recomandă băile fierbinţi cu săruri şi uleiuri aromatice la picioare
• Se va pune pe abdomen o sticlă cu apă caldă pentru ameliorarea durerilor
• Se poate bea suc de merişor pentru tratarea infecţiilor urinare, în cazul în care este vorba despre o formă uşoară de anexită
• Ceaiul de muşeţel intern este recomandat pentru curăţarea aparatului urinar
• Ceaiul de gingko biloba sau chiar pastilele cu extract de gingko biloba (Ginko Prim de la Walmark) sunt ideale pentru îmbunătăţirea circulaţiei sângelui
• Creme sau supozitoare naturiste cu extract de propolis, răşină de conifere şi ceară de albine (se poate găsi la Plafar sub numele de Conimed SP şi este indicat şi pentru tratarea hemoroizilor, fisurilor anale, chisturilor ovariene, fibromului sau afecţiunilor prostatei)
• Uleiul de primulă
• Produse naturiste cu extract de salcie albă, cu efect antiinflamator (ParaProtex de la CaliVita)

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.