Lemnul-dulce crește IMUNITATEA, tratează și previne ALERGIILE și afecțiunile RESPIRATORII

Rădăcina de lemn-dulce este o plantă aromată din Orient, folosită ca mirodenie pentru mâncăruri și băuturi. Are proprietăți terapeutice impresionante. În medicina populară, lemnul-dulce este cunoscut mai ales ca o plantă imunostimulatoare și anti-depresivă eficientă.

Lemn-Dulce - Remediu Pentru Alergii, Afecțiuni Respiratorii

Lemn-Dulce – Remediu Pentru Alergii, Afecțiuni Respiratorii

Lemnul-dulce crește imunitatea la alergeni și reduce crizele alergice

Lemnul-dulce are capacitatea de a ajuta în tratamentul și profilaxia alergiilor, datorită proprietăților antihistaminice și faptului că această plantă stimulează secreția de cortizon natural, o substanță antialergică și antiinflamatoare puternică.

Efectele sale anti-alergice pot fi utile în cazul rinitei alergice, conjunctivitei sau a astmul bronșic.

În toate alergiile, se poate încerca un tratament cu tinctură de lemn-dulce, procurată de la magazinele naturiste. Se iau câte 2-4 lingurițe de tinctură pe zi, pe o perioadă de 10 zile.

Un remediu calmant pentru afecțiunile respiratorii

Și răceala, gripa și numeroase afecțiuni respiratorii pot fi tratate sau prevenite cu ajutorul acestei plante. Lemnul-dulce are un efect calmant și vindecător asupra sistemului respirator. Reduce iritația și inflamația, și are o acțiune expectorantă. Mai mult, face tusea productivă, ajutând la eliminarea flegmei, și relaxează spasmele bronșice.

Această plantă ameliorează congestia și tusea prin faptul că subțiază mucusul din căile respiratorii și ajută la eliminarea secrețiilor excesive. Rădăcina de lemn-dulce contribuie și la reducerea febrei și calmarea durerilor de cap, datorită efectului său asemănător aspirinei.

În tuse (uscată, iritativă), dureri în gât, astm și bronșite (acute sau cronice), congestie, producție excesivă de mucus sau alte boli respiratorii cauzate de virusuri, se poate face gargară cu infuzie de lemn-dulce, sau se pot consuma câte 1-2 căni de infuzie de lemn-dulce pe zi, timp de 10 zile.

Lemnul-dulce mai are o caracteristică importantă pentru vindecarea alergiilor și a afecțiunilor respiratorii: crește capacitatea organismului de a se apăra de boli.

Datorită acțiunii sale asupra glandelor suprarenale, rădăcina de lemn-dulce poate îmbunătăți rezistența la stres fizic și emoțional, fiind utilă după o operație, în perioada de convalescență sau în stări de oboseală.

Contraindicații

Preparatele pe bază de lemn-dulce nu trebuie administrate în cure mai lungi de 4-6 săptămâni. Între cure se fac pauze de 2-3 săptămâni.

Rădăcina de lemn-dulce nu este indicată persoanelor care suferă de boli grave sau avansate: hipertensiune arterială, boli tumorale, hipotiroidie gravă, ciroză avansată etc.

Planta este de asemenea contraindicată pe perioada sarcinii, în paralel cu administrarea de digoxină (un medicament pentru sistemul cardiovascular).

Surse:
„Previne și Învinge Boala cu Plante Medicinale Imunitare și Adaptogene”, Virgina Ciocan
http://www.herbwisdom.com/herb-licorice-root.html

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.