Mierea Polifloră – Proprietăţi şi Indicaţii Terapeutice

Mierea de albine este poate cel mai puternic medicament produs în natură. Multă lume crede că dacă mierea de salcâm sau de tei se vinde mai scump, este neapărat mai bună. Cu toate acestea, specialiştii în apicultură ne demonstrează contrariul: mierea polifloră este o miere completă, mult superioară celei monoflore.

Mierea Polifloră – Proprietăţi şi Indicaţii Terapeutice

Mierea Polifloră – Proprietăţi şi Indicaţii Terapeutice

Miere polifloră – Proprietăţi şi beneficii

Mierea polifloră este obţinută din nectarul mai multor flori de câmp şi conţine princiipile active ale mai multor plante. De aceea ea este mai bogată în vitamine şi săruri minerale şi mult mai aromată decât mierea monofloră. Conţine vitamine din complexul B, Vitamina C şi K, acizi organici şi hormoni, bor, fier, calciu, potasiu şi fosfor, glucoză şi fructoză.Mierea polifloră are un gust intens, foarte dulce şi parfumat. Culoarea mierii poliflore este de regulă brun-roşiatică sau de nunaţe de chilimbar, dar ea poate varia în funcţie de florile predominante: de la galben viu, până la brun închis.

Mierea polifloră se cristalizează, tocmai pentru că  este 100% naturală. Mierea care nu se cristalizează are un adaos de zahăr artificial. La mierea polifloră, procesul de cristalizare este unul natural, de aceea nu afectează cu nimic calităţile terapeutice ale mierii.

Indicaţii terapeutice ale mierii poliflore

Medicina populară are multe recomandări la acest capitol. Mierea obinută dintr-o gamă diversă de flori se adresează unei palete la fel de largi de boli şi afecţiuni:

• Apetit scăzut
• Indigestie, constipaţie sau diaree
• Anemie
• Oboseală cronică fizică şi surmenaj posihic
• Boli de inimă
• Hemoglobină scăzută
• Anorexie
• Afecţiuni ale ficatului
• Demineralizarea oaselor şi osteoporoză
• Răni, arsuri şi cicatrici – se aplică miere pe bandajele folosite
• Afectiuni ale rinichilor
• Probleme ale sistemului nervos
• Bacterii – stafilococi

Cum se administrează 

Mierea Polifloră – Proprietăţi şi Indicaţii Terapeutice

Mierea este un medicament, de aceea trebuie să fie consumată cu moderaţie. Se ia în cantităţi mici: 2-3 linguriţe de miere pe zi. Se poate amesteca şi cu fructe, cafea sau lapte. Nu se adaugă niciodată în ceaiul fierbinte.

Pentru îmbunătăţirea digestiei, se recomandă 1-2 linguriţe de miere polifloră dizolvate într-un pahar cu apă călduţă, dimineaţa, pe stomacul gol.

Leacuri din miere polifloră pentru ficat

> Miere şi suc de lămâie. Se prepară din lămâi întregi, tăiate cubuleţe, aşezate într-un borcan, peste care se toarnă miere până se acoperă. Se lasă la macerat câteva zile şi la urmă se obţine un suc. Din acest preparat se ia câte o linguriţă, de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de mese.

 > Miere polifloră şi grepfruit. Se taie grepfruitul bucăţele mici şi se pun într-un bol. Peste ele se adaugă 2 linguri de miere polifloră. Se amestecă bine şi se acoperă vasul peste noapte. Leacul rezultat se consumă dimineaţa, la micul dejun, pentru vitaminizarea  organismului. Este ideală pentru copii şi vârstnici.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.