Cremă de GĂLBENELE naturală, pentru toate afecțiunile PIELII – rețetă din 2 ingrediente

Crema de gălbenele este o minune la casa omului. Ajută la vindecarea bolilor cronice de piele, dar poate fi folosită și pentru îngrijirea zilnică a pielii și a tenului. Deși o putem găsi la magazinele naturiste, ea se poate prepara foarte ușor și acasă.

Cremă de Gălbenele Rețetă de Casă

Cremă de Gălbenele Rețetă de Casă

Cremă de gălbenele – rețetă

Pentru a prepara o cremă de gălbenele naturală, aveți nevoie doar de flori de gălbenele uscate, ulei de măsline și ceară de albine. Adaosul de ceară de albine ajută la o mai bună hidratare și protecție a pielii, și la remedierea problemelor tenului, precum coșuri, acnee sau iritații și mâncărimi.

Ingrediente

• 120 ml de ulei de gălbenele
• 10 g de ceară de albine

Preparare

Pentru a obține uleiul de gălbenele, aveți nevoie de petale uscate de gălbenele și ulei de măsline. Puneți petalele într-un borcan de sticlă, și turnați peste ele ulei de măsline (cât să le acopere bine).

Închideți ermetic și lăsați florile la macerat 3-4 zile, la loc însorit (eventual pe un pervaz). După acest interval, strecurați uleiul de gălbenele printr-un tifon sau printr-o strecurătoare deasă.

Acum puteți folosi uleiul rezultat pentru a prepara o cremă de gălbenele. Rețeta este foarte simplă. Puneți uleiul de gălbenele și ceara de albine rasă sau tăiată bucăți într-un vas pe bain-marie (într-un alt vas cu apă clocotită), la foc mic. Amestecați în compoziție până când ceara de albine se topește complet.

Luați vasul de pe foc și amestecați repede până la deplina omogenizare. Se va răci foarte repede. Turnați compoziția în borcănele de sticlă sau în cutii de plastic (de la creme vechi). Păstrați crema de gălbenele la frigider, sau într-un alt loc răcoros.

Indicații terapeutice

Crema de gălbenele poate fi folosită practic la orice fel de leziune sau problemă la nivelul pielii. Este un remediu universal pentru afecțiunile cutanate, mult mai eficient decât alte produse scumpe din comerț. Are efecte regeneratoare, antibacteriene și antiseptice.

– coșuri, acnee, mâncărimi
– cruste din nas
– eczeme, dermatită
– protecție solară
– răni (inclusiv cele purulente)
– tăieturi
– leziuni ulceroase ale sânilor
– cancer de sân
– arsuri
– înțepături de insecte
– micoze, ciupercă la picior
– degerături
– veruci
– osteoporoză, abcesele coapsei
– flebită
– ulcer varicos la picior
– scabie, râie
– ulcerații
– tumori canceroase
– semne din naștere
– pete de bătrânețe
– escare
– umflături
– pustule
– contuzii, hematoame

Această listă lungă de utilizări este recomandată de Maria Treben, care a folosit alifia de gălbenele naturală, preparată în casă pentru vindecarea unei game variate de afecțiuni ale pielii.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.