Aritmia Cardiacă – Tratamente Naturiste Eficiente

Inima este cel mai complex organ, un motor ingenios care face viaţa să pulseze în mod fizic în noi. Când ritmul cardiac este perturbat, apar modificări sesizabile ale bătăilor inimii.

Aritmia Cardiacă – Remedii Naturiste Eficiente

Aritmia Cardiacă – Remedii Naturiste Eficiente

Aritmia – Cauze și simptome

De cele mai multe ori, artimia însoţeşte boli cardiovasculare, iar cauzele apariţii unei dereglări a ritmului inimii pot fi diverse: hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică, miocardite, hipertiroidie, traumatisme craniene, insuficienţă respiratorie, intoxicaţie cu medicamente – antidepresive, pilule pentru slăbit, boli infecţioase sau stări emoţionale puternice.

Există însă şi alţi factori care pot declanşa palpitaţiile: mese copioase greu de digerate în timp scurt, excesul de cafea, alcool sau tutun, balonare, oboseală fizică sau psihică, hipocalcemie (lipsă de calciu), anemie, menopauză sau tulburări endocrine.

Simptomele care perturbă starea organismului în timpul aritmiilor sunt palpitaţiile. Pot apărea şi stări de disconfort fizic, înţepături, dureri în piept, insuficienţă respiratorie, ameţeală, dispnee, angoasă sau atac de panică.

Regimul de viaţă şi alimentaţia

Pentru cei afectaţi de palpitaţii, se recomandă consumul de alimente bogate în potasiu, magneziu şi calciu: orz, fulgi de ovăz sau macerat din coji de ouă cu drojdie de bere, usturoi, spanac, dovlecei, păstârnac, coacăze negre, smochine, prune, banane. Aceste minerale se pot lua şi din suplimentele alimentare, cu rol în întărirea muşchilor inimii, a sistemului nervos şi a imunităţii.

Aritmia Cardiacă – Remedii Naturiste Eficiente

Se recomandă tratarea constipaţiei prin evitarea abuzului alimentar, evitarea efortului prelungit a stresului şi emoţiilor puternice. Când apar crizele de aritmie, este bine ca cel afectat să se aşeze în şezut, nu culcat, şi să bea un pahar cu apă cu zahăr, cu înghiţuri rare şi să respire rar şi profund.

Plante medicinale pentru aritmie şi palpitaţii

Ceai de talpa-gâştei. Se prepară dintr-o linguriţă de plantă uscată şi o cană de apă clocotită. Se lasă la infuzat 5 minute şi se beau căni pe zi, dimineaţa şi seara, timp de 14 zile. Acest remediu este excelent pentru persoanele stresate, nervoase sau obosite.

Ceai de păducel. Se prepară dintr-o linguriţă de amestec de flori, frunze şi fructe uscate la o cană de 200 ml. de apă. Se lasă la infuzat 10 minute şi se bea o cană pe zi, în 3-4 reprize. Se poate consuma şi tinctura sau pulberea din flori şi frunze uscate de păducel pentru tratarea tahicardiei.

Ceai de  odolean. Se prepară dintr-o linguriţă de rădăcini uscate şi măcinate la o cană cu apă. Se lasă la infuzat 15 minute şi se bea o cană pe zi, în 2-3 reprize. Acesta este un sedativ natural pentru palpitaţii.

Ceai de  unguraş. Se prepară din 1-2 linguriţe de plantă uscată la o cană de apă clocotită. Se lasă la infuzat 15-20 de minute şi se beau 2-3 căni pe zi pentru reglarea ritmului inimii.

Ulei de lavandă. Se iau câte 20-30 de picături, diluate în puţină apă, de 2-3 ori pe zi, cu jumate de oră înainte de mesele zilei. Cura durează 2-3 săptămâni pe lună.

Ulei de rozmarin. Se poate folosi şi unguentul de rozmarin pentru masajare zonei inimii. Se fac frecţii blânde pentru durerile de angină pectorală, înţepături la inimă, dificultăţi respiratorii şi palpitaţii.

Propolis şi miere de albine. Se recomandă maceratul din miere, propolis şi usturoi, în cure de 1-2 luni pe trimestru.

Alte plante recomandate în aritmie şi palpitaţii: degeţel, vâsc, angelica roiniţa, menta, troscot sau tei.

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...
Loading...

1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.