Cătină cu Miere la Borcan – Reţete şi Mod de Administrare
Una din cele mai căutat reţete de sănătate este cătina cu miere de albine. Despre cătină ştim că este un fruct-minune, o sursă abundentă de Vitamina C, complexul de vitamine B, E, F, K şi P. Pe lângă vitamine. Cătina albă este bogată în magneziu, fier, fosfor, potasiu, beta-caroten, aminoacizi şi acizi graşi esenţiali.
Antioxidanţii conţinuţi de cătină fac o pereche extraordinară cu substanţele nutritive din mierea de albine. Acest mix dulce-acrişor este ideal pentru persoanele anemice, slăbite sau veşnic obosite. Este primul medicament naturist recomandat cu toată inima şi încrederea de către nutriţionişti.
Cuprins
Fructele de cătină – Beneficii
• Întăreşte sistemul imunitar
• Vindecă virozele respiratorii şi gripa
• Menţine sănătatea ochilor
• Previne îmbătrânirea
• Reduce inflamaţiile
• Vindecă ulcerul
• Tratează afecţiuni hepatice şi biliare
• Regenerează celulele
• Vindecă leziunile pielii
Există mai multe moduri de preparare a fructelor de cătină cu miere. Cea mai cunoscută reţetă este cea de cătină cu miere la borcan. Descoperă noi moduri de a combina cătina cu mierea, pentru un efect vitaminizant şi antioxidant maxim.
Rețetă cătină cu miere la borcan
1. Cătină cu miere la borcan
• Se spală bine fructele şi se usucă pe un prosop
• Se foloseşte un borcan de 800 de grame
• Se aşează într-un borcan o treime din miere şi 2 treimi din cătină, până se umple borcanul
• Se lasă la macerat 7-10 zile la rece
• Periodic se amestecă preparatul cu o lingură de lemn
• Se consumă zilnic, pe stomacul gol
2. Macerat de cătină cu miere
• Se curăţă fructele de cătină de ţepi
• Se pasează cu furculiţa
• Se folosesc borcane de 400 de grame
• Cătina trebuie să umple o treime din borcan
• Se toarnă miere de albine peste fructe
• Se amestecă, se pun capacele şi se dau borcanele la frigider
• Se ia câte o linguriţă din acest preprat zilinic, pe stomacul gol
3. Sirop de Cătină
• Se repară un suc din 2 kg de cătină prin stoarcerea fructelor la storcătorul de roşii
• Se obţine un litru de suc de cătină
• Se pune sucul cu un kilogram de miere de albine într-un vas şi se lasă 4-5 zile
• Se amestecă de 4-5 ori pe zi cu o lingură de lemn
• Din acest sirop se poate lua câte o linguriţă în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol
Efecte terapeutice
• Hipovitaminoză sau deficit de vitamine
• Boli de ochi
• Ulcer gastro-duodenal
• Creşterea imunităţii
• Recuperarea după boli sau operaţii
Cum se ia cătina cu miere
• Copii între 3 şi 7 ani – câte 1-2 linguriţe pe zi
• Copii peste 7 ani – câte 2 linguriţe, de 2 ori pe zi
• Adulţi – o lingură, de 3 ori pe zi
Aceste elixiruri magice se pot adăuga şi în ceai cald (sub 40 de grade) sau la prăjituri.
Eu l-am facut,varianta de stoarcere a catinei ,imi place cel mai mult,suc de catina cu miere,in fiecare an il fac.
mixez catina ,pun jumatate de borcan cu miere si completez cealalta jumatate cu catina.
asa fac si eu mereu cind se termina borcanul fac altul (o tin la congelator de am pina acum cind cumpar alta)
antradevar catina este super buna pt ca este testata an fam
imi plac retetele dv-
Am inceput sa iau dimineata 1 lingurita de Catina cu miere, dar imi este foarte greata dupa! Este normal ?