Cura de purificare, întărire și slăbire cu ștevie
Dumnezeu a înzestrat pământul românesc cu o multitudine de plante şi flori cu proprietăţi vindecătoare pe care le putem folosi cu încredere şi nădejdea că ne vom vindeca de boli.
Spre deosebire de alte regiuni de pe glob, România este încă o ţară „verde” în acest sens.

Stevie (Rumex patientia): Exotic Seeds Store
Ştevia (Rumex patientia) este o plantă sălbatică ce răsare primăvara, în special în zonele de deal şi munte.
În stare crudă, are un gust dulce-acrişor. Se foloseşte la fel sau alături de spanac, în diferite mâncăruri de sezon.
Efectele sunt deosebite: curăţă organismul în totalitate şi îl repune pe picioare după o perioadă lungă de iarnă.
Ștevia este un din cele mai vechi plante alimentare din bucătăria românească.
Ștevia este deseori folosită la prepararea supelor și ciorbelor. Merge foarte bine şi înăbuşită, cu urzici şi usturoi.
Ștevia – indicații terapeutice
Ştevia conţine Vvitaminele C şi K, magneziu, fosfor, calciu, fier, zinc, fibre şi proteine.
• stimulează imunitatea
• elimină excesul de lichid din organism
• curăţă ficatul, stomacul şi rinichii
• combate constipaţia
• întinereşte organsimul
• combate stresul oxidativ
Infecţii şi bacterii. Ştevia este o plantă de leac pentru infecţii, bacterii dentare, tuse, penumonie şi tuberculoză.
Consumul de ştevie împiedică apariţia cariilor şi dezvoltarea afecţiunilor dentare.
Combate temuta bacteria Streotococcus mutas. Se recomandă în acest sens sucul de ştevie.
Astenie. Bogăţia de vitamine şi minerale oferite de ştevie previne îmbolnăvirile de sezon şi ţine departe astenia de primăvară.
Anemie. Fierul conţinut de ştevie întăreşte organsimul şi îl protejează împotriva anemiei feriprive.
Diabet. Consumul de ştevie ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge şi reduce apetitul. Este indicată în dieta persoanelor cu hipoglicemie sau diabet.
Constipaţie. Ştevia conţine fibre care stimulează tranzitul intestinal şi implicit digestia. Ajută la eliminarea deşeurilor alimentare.
Obezitatea. Ştevia este foarte des folosită în curele de slăbire, datorită capacităţii de a regla greutatea corporală.
Cura de slăbire cu ştevie
Se vor consuma cel puţin 60 de g de frunze crude de plantă pe zi. Pentru stimularea digestiei, este bine ca înainte şi după masa cu ştevie să nu se consume lichide.
Dimineaţa: se prepară o salată din 60 de grame de frunze crude de ştevie, ulei de măsline şi zeamă de lămâie.
La prânz: se prepară o mâncare caldă din frunze de ştevie mărunţite şi fierte, ulei, bulion, fără sare. Sau se poate face ştevie pane, cu ou şi usturoi. Nu se consumă lichide, supe sau ciorbe. După masă se poate servi o felie de lămâie.
Seara: cu jumătate de oră înainte de masa de seară se consumă o salată din ştevie şi urzici crude. Sau se poate mânca o mâncare caldă de ştevie cu friptură slabă de pui sau vită. După cină se bea o limonadă cu miere.