HREANUL, un medicament universal (tratamente)

Alimentele aromate, mai ales cele iuţi sunt un miracol ascuns în natură. Datori suntem să le descoperim calităţile şi să le întrebuinţăm aşa cum se cuvine. Hreanul este o legumă extrem de valoroasă pentru sănătatea internă şi externă a corpului nostru.

hrean

Tratamente cu Hrean

Hreanul (Armoracia rusticana) a fost descoperit prima dată în Asia. Astăzi este cultivat penttru rădăcina cărnoasă care este folosită la prepararea mâncărurilor, condimentarea salatelor şi a murăturilor. Se asezonează foarte bine cu preparatele din carne de vită sau peşte. În Egiptul antic, hrenul era considerat un energizant natural pentru întregul organism.

Proprietăţi hrean

De la hrean se foloseşte mai ales rădăcina. Conţine Vitamina C din belşug, alături de Vitamina B, calciu, fier, magneziu şi potasiu. Conţine aceleaşi principii iuţi ca şi ceapa şi usturoiul. Uleiurile volatile din hrean acţionează întocmai ca un antibiotic, antiinflamator şi diuretic.

Beneficii de sănătate ale hreanului

Hreanul este un medicament extrem de putenic, mai ales datorită concentraţiei mari de acizi Omega-3. Dacii foloseau comprese cu frunze de hrean pentru tratarea duerilor de cap şi a sinuzitei, anemiei şi a gripei.

Consumul des de hrean previne cancerul şi tumorile. Hrenul este bun pentru pietre la rinichi, infecţii urinare şi dentare şi afecţiuni ale ficatului şi bilei. Hreanul se pote găsi sau folosi sub formă de tinctură, oţet, făină sau cataplasme.

• Reglează tensiunea arterială
• Încălzeşte organismul
• Stimulează imunitatea
• Tratează inflamaţiile
• Combate paraziţii intestinali (tenia)
• Scade colesterolul şi trigliceridele

Boli tratate cu hrean

> Artrita

Sse aplică hrean ras direct pe piele, sub formă de comprese, timp de 30 de minute. Este un tratament bun pentru alinarea durerilor musculare, reducerea inflamaţiilor provocate de artrită, stimularea circulaţiei sângelui şi dilatarea vaselor capilare. Acelaşi efect antiinflamator îl au şi boabele de piper şi urzica.

> Afecţiuni respiratorii

Se consumă hrean ras amestecat cu miere, de 2 ori pe zi. Sau se poate presăra hrean ras pe mâncărurile zilnice pentru un consum mai plăcut. Acest tratament este bune pentru tuse, infecţii ale sinusurilor (sinuzită), astm şi bronşite. Hreanul este bun şi pentru împrospătarea respiraţiei şi combaterea bacteriilor de la nivelul cavităţii bucale.

> Obezitatea

Se recomandă adăugarea hreanului în dieta zilnică: dimineaţa în imelte sau salate, la prânz oe cartofi copţi sau fasole, iar la cină în sosuri şi garnituri. Hreanul este o legumă dietetică şi ajută enorm în curele de slăbire.

Precauții și contraindicații

Persoanele cu hipotiroidism, afecțiuni gastrointestinale, ulcere stomacale sau intestinale, boala sindromului iritabil și boli de rinichi grave trebuie să evite consumul de hrean. Acesta este de asemenea contraindicat pe perioada sarcinii și alăptării.

Dacă urmați un tratament medicamentos, cereți sfatul medicului înainte de a începe o cură cu hrean.

Reţetă Salată de hrean şi sfeclă roşie

Pentru întătrirea imunităţii poţi prepara un medicament excepţional, cu efect tonic, regenerator. Ai nevoie de 1 kilogram de sfelcă roşi, o jumătate de rădăcină de hrean, 5 linguri de ulei, 3 linguri de oeţ şi sare după gust. Sfecla coaptă la cuptor în prealabil se rade împreună cu rădăcina de hrean curăţată şi spălată. Sosul de ulei şi oţet se adaugă la urmă. Preparatul magic se poate păstra în borcane închise ermetic, din care se iau câteva linguri pe zi, dimineaţa.

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. Noi avem hrean in curte si toamna ,il facem ras cu otet si putina sare mmmm mancam la piftie !!!Delicios!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.